Slider

Președintele Consiliului Concurenței participă la conferința PRIA Competition

0

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, participă la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței, organizat pe data de 27 Februarie 2018, începând cu ora 9,30, la hotel Radisson Blu București.

Toate sectoarele economiei sunt direct interesate de această conferinţă: financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.

De asemenea, evenimentul este de interes pentru top manageri – președinți, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

„Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întâmplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să se recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor”, au anunţat organizatorii evenimentului.

În cadrul conferinței PRIA Competition, cei interesaţi pot beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Alături de Bogdan CHIRIȚOIU, lectorii invitați sunt: Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC; Bogdan PUȘCAȘ – Președinte, ANAP; Dragos ANASTASIU – Președinte, AHK Romania; Alina VLĂDOIANU – Vicereședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR); Cristian ERBAȘU – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); avocați, reprezentanți asociații farma, reprezentanți BNR și ARB. Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences, va modera conferința.

„Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale. De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice”, potrivit sursei citate.

Printre temele abordate se vor regăsi: Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2017 și ce modificări se preconizează pentru 2018 în România? Dar în UE și la nivel internațional?; Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre; Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații?; Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să se știe atunci când se cumpără o companie? Atunci când se stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci când discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?; Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Concurența și IMM-urile ? Ce trebuie să știe antreprenorii ? Concurența și achizițiile publice. Cum colaborează cele 2 instituții? Concurența și protecția consumatorului. Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții spre a proteja consumatorul ? Care este rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri? Companiile de stat –  ce reglementări are Consiliul Concurenței pentru acestea? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și ale camerelor de comerț? Recomandări de bună practică, concluzii și propuneri pentru a avea un an concurențial bun în 2018

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://ift.tt/2DOJ8WA.

 

 

 



Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo