Slider

Dezastru la examenul de titularizare a profesorilor

0

Nici măcar jumătate dintre profesori nu au obținut peste nota 7, pragul minim. Totuși, mulți dintre ei ar putea ajunge la catedră, ca suplinitori.

Unul dintre candidați încearcă de cel puțin 10 ani să obțină titulatura. Nici anul acesta nu a reușit. Examenul la materia pe care o predă de ani de zile – muzica – a fost mult prea dificil.

Doar 47% din aproape 21.500 de candidați în toată țara au reușit să obțină note mai mari de 7. Mulți dintre cei care nu au reușit sa treacă examenul au venit să depună contestații imediat după afișarea rezultatelor. Scuza generală – au avut prea mult de învățat și prea puțin timp să aprofundeze.

„Eu mă pregătesc pentru educație fizică. Acolo nu înveți copiii să vorbească. Îi înveți să dea din mâini, să dea din picioare”.

„Sunt subiectele prea…prea mult de scris. Prea mult și nu avem timp. Sunt profesor în învățământul preșcolar de 4 ani.

Și ați mai dat examenul de titularizare?

Da. Tot 6 am luat”.

Citește și Studenții străini învață de la medicii români

45% din candidații din București nu au reușit să obțină minim nota 7, pentru a putea obține postul de titular, iar 11 persoane au luat nota 1.

Peste 4.000 de candidați din toată țara nu au reușit să obțină nici măcar nota 5.

„Nu ar trebui să participe și să intre să pună mâna pe cretă într-o unitate de învățământ, pentru că nota reflectă pregătirea”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.

Cei mai mulți profesori care au avut note mai mari de 7, obținând titulatura, sunt din județul Dolj – 58,7%, iar cei mai puțini din județul Caraș-Severin – 30,04%. În total au fost scoase 4.500 de posturi titularizabile la nivel național, cele mai multe fiind pentru educatori și învățători.

Articolul Dezastru la examenul de titularizare a profesorilor apare prima dată în Pedagoteca.



Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo