GEZE România a anunţat că a depăşit pragul de 4 milioane de euro al cifrei de afaceri pentru anul financiar 2017-2018, datorită consolidării imaginii companiei și a creșterii volumului pieței construcțiilor, în special a segmentelor de office și comercial.
La creșterea business-ului local au contribuit cu precădere vânzările sistemelor de uși automate, cele rotative înregistrând performanțe notabile, dar și a sistemelor de evacuare a fumului, a gazelor fierbinți și de ventilare.
„În anul financiar 2017-2018 am reușit să transformăm provocările și solicitările speciale în reușite, să câștigăm proiecte de referință, să contribuim în aria noastră de competență la ridicarea nivelului calitativ al soluțiilor implementate, factori care au contribuit la creșterea afacerilor cu aproximativ 15% comparativ cu anul anterior. Principalele provocări și dificultăți cu care ne-am confruntat au fost volumul scăzut al forței de muncă disponibilă pe piața construcțiilor, nivelul de calificare al acesteia, dar și dezvoltarea unor soluții personalizate, complexe, care au implicat un consum ridicat de resurse”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România.
Principalii poli de afaceri, în ceea ce privește proiectele de anvergură, atât din perspectiva volumului, cât a și complexității acestora, rămân orașele mari precum București, Timișoara, Cluj și Iași. Printre referințe se numără: The Bridge Offices, Lidl Headquarters Bucuresti, Vox Offices Timișoara, Bega Offices Timișoara, Globalworth Campus, Riviera Cluj, Iași, United Business Center 1 Timișoara, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Hilton București etc.
Pentru anul financiar care a început la 1 iulie, GEZE România estimează o creștere a cifrei de afaceri de cel puțin 10%, aceasta bazându-se pe numărul ridicat de proiecte aflate în desfășurare, pe diversificarea și extinderea activităților diviziei de after-sales, dar și pe lansarea unor noi produse și tehnologii precum sitemul GEZE Cockpit.
În ceea ce privește evoluția pieței construcțiilor din ţara noastră, anul financiar 2019-2020 va trebui abordat cu prudență, luând în calcul o posibilă contracție a pieței.
”Observăm o prudență tot mai mare a investițiilor, cu precădere a celor străine din cauza instabilității politice prelungite precum si a lipsei de investiții în infrastructură, care poate aduce un blocaj, fie și temporar al proiectelor. Problema generalizată a domeniului construcțiilor din România și anume criza forței de muncă are efecte negative duble, atât asupra investițiilor, cât și asupra companiilor de construcții, prin creșterea costurilor pentru angajatori care scade apetitul pentru dezvoltarea capacităților de producție și logistice locale”, adaugă Vlad Stanislav.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.