Slider

China și comerțul: întreruperea este greu de făcut

0

În cercurile de afaceri din Asia există un vechi mesaj: când China strănută, Asia prinde o răceală.

Așadar, imaginați-vă ce se întâmplă în timpul unei pandemii. Când China a fost blocată, lanțurile de aprovizionare din regiune au fost lovite și companiile nu au putut avea acces la materii prime și produse.

Nimic nu a scăpat de criza coronavirusului, nici măcar cel mai mic artefact, după cum a aflat studioul de meserii specializate Royal Insignia.

Timp de zeci de ani, studioul de meșteșuguri fine a realizat medalii și bijuterii pentru cei care sunt în regatul Asiei de Sud-Est.

Însă coronavirusul a închis granițele și asta a însemnat că compania nu a putut satisface comenzile clienților.

Royal Insignia își obține metale prețioase din Italia și cutii de cadouri din China.

Directorul general Lin Yiqun spune că a fost o dublă bătaie – blocajele din ambele țări însemna că compania nu-și putea primi nici una din aprovizionări.

„Lecția importantă pentru noi să învățăm aici a fost că trebuie să avem o sursă alternativă pentru lanțurile de aprovizionare”, a spus el.

„Dacă acest lucru ne va lovi din nou, cum răspundem la asta? Pentru materialele de ambalare, cu siguranță ne uităm la alți furnizori.”

Deși Royal Insignia a investit în automatizare, majoritatea produselor sale prețioase sunt realizate cu atenție.

Se păstrează doar cantitatea potrivită de materii prime pentru producție, ceea ce înseamnă că nu avea stoc suplimentar.

Apel de trezire

Pentru Royal Insignia și alte companii din întreaga lume, pandemia a provocat o perturbare masivă în comerțul global.

A fost un apel imens de trezire. Le-a învățat o lecție valoroasă că, în funcție de o țară, tot timpul este rău pentru afaceri.

Această lecție începe să aibă un impact în lumea reală. Un sondaj recent realizat de firma de management a lanțului de aprovizionare QIMA a arătat că 95% dintre companiile americane chestionate au declarat că vor diversifica furnizorii atât în ​​China, cât și în afara acesteia.

Dar chiar și cu pandemia și războiul comercial continuu dintre SUA și China, o pauză completă este grea.

Aproximativ 87% dintre companiile chestionate au declarat în continuare că continentul este una dintre primele trei destinații de aprovizionare.

„China a răspuns virusului într-o manieră diferită de modul în care au răspuns alte țări”, a declarat Steven Lynch, directorul executiv al Camerei de Comerț britanice din China.

Sursa: Financiarul.ro.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo