Slider

Primul spray nazal pentru tratarea depresiei în cazul oamenilor care au încercat să se sinucidă

0

Spravato de la Johnson & Johnson a fost aprobat drept primul tratament antidepresiv destinat oamenilor care încearcă să se sinucidă, după ce comunitatea medicală este tot mai îngrijorată de efectul pandemiei de coronavirus asupra sănătății mintale a publicului.

Aprobarea emisă de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA înseamnă că sprayul nazal va fi disponibil pentru oamenii care suferă de depresie și intenționează să se sinucidă, a spus Michelle Kramer, vicepreședintele diviziei de neuroștiință de la J&J.

Spravato a fost folosit deja de 6.000 de oameni pentru tratarea depresiei rezistente la alte medicamente, după ce a fost aprobat în martie 2019.

O criză a sinuciderilor, agravată de pandemia de coronavirus

Datele apărute în urma studiilor arată că „medicamentul poate acorda o nouă modalitate pentru medici de a oferi sprijin pacienților care trec prin episoade depresive grave”, a mai spus Gerard Sanacora, directorul Programului de Cercetare a Depresiei de la Yale.

SUA se confrunta cu o criză a sinuciderilor chiar și înainte de pandemia de coronavirus, rata oamenilor care se sinucid crescând cu 30% între 1999 și 2016. Totodată, restricțiile implementate din cauza răspândirii COVID-19 au limitat accesul oamenilor la sprayul nazal oferit la centre medicale speciale.

Primul progres medical major în domeniul depresiei din 1987

În cele din urmă, numărul oamenilor care au primit sprayul nazal a crescut după ce pacienții și centrele medicale s-au adaptat. Comunitatea medicală este tot mai îngrijorată că distanțarea fizică și izolarea socială pot agrava probleme existente ale oamenilor sau pot duce la apariția unor probleme noi.

Spravato este o „rudă apropiată” a anestezicului general ketamina, care diferă de alte tratamente antidepresive existente pentru că acționează în cadrul sistemului de glutamat din creier în loc să acționeze asupra serotoninei sau a noradrenalinei.

Aprobarea medicamentului reprezintă primul progres medical major în domeniul depresiei din 1987.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Litiul din apa de la robinet reduce semnificativ rata sinuciderilor

Riscul de sinucidere al unei persoane poate să fie aproximat cu ajutorul dosarelor medicale

Rețelele sociale pot fi un mediu periculos pentru persoanele care prezintă risc de sinucidere

Un stil de viaţă sedentar creşte riscul de depresie în cazul adolescenţilor

Articolul Primul spray nazal pentru tratarea depresiei în cazul oamenilor care au încercat să se sinucidă apare prima dată în Descopera.ro.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo