Cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti pun la dispoziţia candidaţilor (absolvenţi de bacalaureat, licenţă sau master), pentru cea de-a doua sesiune a admiterii, 1.749 de locuri la licenţă, 4.871 la master şi 731 la doctorat.
“În ceea ce priveşte admiterea la studiile universitare de licenţă, dintre cele 1.749 de locuri, 287 sunt la buget şi 1.462 la taxă. Facultăţile care organizează admitere în sesiunea de toamnă pentru studiile de licenţă sunt: Administraţie şi Afaceri, Biologie, Chimie, Drept, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie şi Geofizică, Istorie, Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Litere, Matematică şi Informatică, Ştiinţe Politice, Teologie Baptistă, Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” şi Teologie Romano-Catolică”, afirmă reprezentanţii UB într-un comunicat remis presei.
Pentru studiile universitare de licenţă se pot distinge patru forme de admitere, stabilite de consiliile facultăţilor UB şi aprobate în Senatul Universităţii din Bucureşti: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte şi admitere pe baza unui interviu motivaţional.
Pentru studiile de master, facultăţile Universităţii din Bucureşti propun absolvenţilor de licenţă pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr de 4.871 de locuri, dintre care 971 de locuri subvenţionate de la bugetul stat şi 3.900 de locuri la taxă.
Conform aceleiaşi surse, dintre cele 971 de locuri subvenţionate de la bugetul stat, 50 sunt dedicate celor 9 programe universitare de master didactic, iniţiate de Universitatea din Bucureşti începând cu anul universitar 2020-2021. Astfel, pentru sesiunea de admitere septembrie 2020, Universitatea din Bucureşti organizează admitere la următoarele specializări: Litere, Limba şi literatura franceză, Limba şi literatura germană, Istorie, Filosofie, Chimie, Fizică, Biologie şi Geografie.
“Ca şi în cazul admiterii la studii de licenţă, facultăţile au decis asupra propriilor modalităţi de selecţie a candidaţilor la ciclul de master, dintre care menţionăm: admiterea pe bază de examen scris sau oral, admiterea pe baza susţineri unui proiect de cercetare, precum şi admitere pe baza unei formule mixte. Informaţii detaliate cu privire la desfăşurarea concursului de admitere şi la modalitatea de selecţie pot fi consultate pe site-urile facultăţilor”, afirmă UB.
Nu în ultimul rând, şcolile doctorale din cadrul Universităţii din Bucureşti îşi deschid şi ele porţile pentru absolvenţii tuturor programelor de master. Astfel, cele 21 de şcoli doctorale îşi aşteaptă candidaţii să se înscrie până pe 20 septembrie 2020 pentru unul dintre cele 731 de locuri scoase la concurs. Dintre acestea, 350 sunt locuri la buget, iar alte 381 sunt locuri la taxă.
Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afişa pe site-ul propriu formularul de înscriere necesar.
De asemenea, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor platforma online www.po.unibuc.ro, unde aceştia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidaţii care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.
“Pentru toţi candidaţii la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăţilor), Universitatea din Bucureşti oferă acces gratuit la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar 8,00 – 20,00. Accesul se face pe baza legitimaţiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti”, se mai arată în comunicat.
Articolul A demarat a doua sesiune de admitere la cursurile Universităţii Bucureşti apare prima dată în Pedagoteca.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.