de Mihai Sărmășan
Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa. Datorită arhitecturii sale remarcabile, a poziției dominante și a ambianței geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfarșitul secolului al XIX-lea “Perla Transilvaniei”.
Planul orașului-cetate este caracteristic orașelor germane întemeiate în evul mediu târziu. Sighișoara are o imagine aparte și datorită faptului că de secole, în acest burg medieval au conviețuit în buna înțelegere români, maghiari, sași și alte nationalități, care s-au ajutat reciproc, dând naștere unei comunități multiculturale.
Situându-se în partea centrală a țării distanțele pana la principalele localități de interes economic, administrativ, cultural si turistic nu sunt prea mari: 297 km până la București, 120 km până la Brașov, 156 km – Cluj-Napoca, 54 km – Târgu Mureș, 40 km – Odorheiu Secuiesc.
Dealul Gării, Platoul Breite (Stejaris) și Hula Danesului, sunt locurile preferate de odihnă și agrement ale orașului. În aceste zone se practică un turism de recreere, care reconstruieste o punte de legatură între om și natura, oferindu-i acestuia posibilitatea ca, într-un cadru nou, să se elibereze de presiunea vieții de zi cu zi.
sursa: Facebook Transilvania Frumoasă
Articolul Sighișoara, Perla Transilvaniei. FOTO apare prima dată în RoVestea.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.