Statisticile privind infectarea cu noul coronavirus sunt tot mai îngrijorătoare în România! Țara noastră are deja a doua cea mai mare rată a mortalității de SARS-Cov-2 din Europa, iar specialiștii sunt tot mai preocupați. Iată care ar fi motivele pentru care mor atât de mulți români de COVID-19!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
La capitolul decese din cauza noului coronavirus, România a întrecut țări precum Spania, Franța, Italia sau Marea Britanie, unde rata mortalității este destul de ridicată.
Îngrijorările cresc tot mai mult, locurile de la Terapie Intensivă se împuținează pe zi ce trece. Ultimul raport indică numai 300 de locuri pe toată țara.
În ciuda avertismentelor repetate ale specialiștilor privind COVID-19, oamenii tind fie să trateze boala ca pe o răceală și ajung prea târziu la spital, confundă simptomele sau se fac prea puține testări.
Trei specialiști români încearcă să explice care sunt motivele pentru care -a ajuns la un număr atât de mare de decese de COVID-19 în România.
Pacienții ajung prea târziu la spital
Profesorul universitar doctor Diana Cimpoeşu susține că unul dintre motivele pentru care a crescut rata deceselor de COVID-19 este pentru că oamenii vin prea târziu la spital.
„Unii ignoră simptomele, iar alţii pot să le confunde. Pe de o parte, avem oameni care nu suferă de nici o boală, dar care vin la spital speriaţi că s-ar fi putut îmbolnăvi, pe de altă parte îi avem pe cei care sunt bolnavi, dar care nu vin sau când se prezintă o fac tardiv”, susține specialistul.
De asemenea, Diana Cimpoeşu amintește ca și cauză și comorbiditățile pacienților.
Vârstnicii sunt cei mai afectați de COVID-19
O altă cauză a creșterii mortalității de coronavirus în țară ar fi că vârstnicii sunt cei mai afectați de coronavirus.
„E o tendinţă care se manifestă şi în alte locuri. Eu pun creşterea deceselor în legătură cu numărul mare de noi cazuri şi cu faptul că boala îi afectează şi pe cei mai în vârstă”, avertizează Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.
Se fac puține testări de coronavirus
Cauzele exacte ar fi destul de greu de stabilit, subliniază Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în Statele Unite şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Totuși, specialistul ține să precizeze că o problemă ar putea fi testările puține, fiind de părere că, în realitate, numărul cazurilor este mult mai mare.
„Aş spune că avem mai multe decese din cauza creşterii numărului de cazuri, dar şi pentru că se testează foarte puţin. După părerea mea, în realitate, numărul bolnavilor este de 10 ori mai mare, dar cei mai mulţi nici măcar nu vor afla că sunt bolnavi, întrucât nu sunt testaţi. Cred că dacă i-am avea în evidenţe pe toţi cei infectaţi, am vorbi de o mortalitate mult mai scăzută”, a declarat Cherecheş, potrivit Click!
Sursa foto: pixabay, pexels
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.