Persoanele private de libertate se pot vaccina cu prioritate în etapa a treia, alături de angajații din industria HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri, se arată în Hotărârea de Guvern care modifică strategia națională de vaccinare, potrivit Digi24.
Florin Cîțu, premierul României, a anunțat miercuri, în timpul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria că va exista o prioritate la vaccinare și în timpul celei de-a treia etape a campaniei. Cap de listă vor fi angajații din domeniile esențiale.
Printre persoanele care se vor vaccina primele se numără însă și deținuții, potrivit HG care modifică strategia naționașă de vaccinare, publicată în Monitorul Oficial, potrivit Digi 24.
„A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, persoanele din sectorul privat care inițial ar fi trebuit să fie în etapa a doua vor fi acum în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulți cetățeni, dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a declarat premierul.
Etapa a treia, din aprilie
Vaccinarea populației încadrate în etapa a treia A ar urma să înceapă în luna aprilie, însă autoritățile susțin că imunizarea s-ar putea face mai repede, dacă România primește suficiente doze de vaccin.
Potrivit documentului adoptat de Guvern, în etapa a treia A intră următoarele categorii de persoane:
Categoriile de persoane vaccinate în etapa a treia
lucrătorii din industria extractivă; lucrătorii din industria prelucrătoare; lucrătorii din hoteluri și restaurante; angajații din saloanele de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare; lucrătorii din domeniul spectacole, activități culturale și recreative; lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora; persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări. persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie publică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări. persoane private de libertate; persoane care asigură infrastructura de comunicații; lucrătorii din muzee și biblioteci; populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute anterior populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.