Slider

Sfaturi de la E.On! cum sã ne alegem corect furnizorul de energie electricã

0

IMPORTANT… Liberalizarea pietei de energie înseamnã cã preturile pentru energia electricã si gazele naturale nu mai sunt stabilite de cãtre ANRE, ci de fiecare furnizor, în baza evolutiilor din piata de energie, explicã specialistii E.On. Astfel, este dreptul oricui sã aleagã oricând oferta pe care o considerã potrivitã, însã, înainte de toate, sunt câteva aspecte la care consumatorul trebuie sã fie atent. Iatã sfaturie specialistilor E.on privind modul în care sã ne alegem corect furnizorul de energie electricã:


“Verificã dacã esti deja în piata liberã sau nu. Pentru clientii E.On, dacã pe prima paginã a facturii tale apare “Produs de gaze naturale” sau “Electricitate Serviciu Universal”, atunci nu ai optat încã pentru o ofertã din piata liberã. Retine cã poti sã alegi oricând o ofertã din piata concurentialã. Pentru gaze naturale, termenul de 30 iunie înseamnã cã, dacã nu vei opta pentru o ofertã concurentialã pânã la aceastã datã, vei fi trecut automat pe piata liberã începând cu 1 iulie. Vei fi notificat în acest sens în perioada urmãtoare”.


Pentru electricitate, dacã existã un contract de serviciu universal, termenul de 30 iunie se referã la data limitã pânã la care se poate opta pentru o ofertã din piata concurentialã iar consumatorul poate beneficia, în acelasi timp, de discountul oferit de furnizorul tãu. Acest discount reprezintã diferenta între pretul pentru serviciu universal si cel mai bun pret din oferta concurentialã a companiei. Dupã aceastã datã se va aplica pretul de serviciu universal valabil de la 1 iulie 2021.


“Evalueazã-ti nevoile, descoperã si comparã ofertele din piata liberã de energie si alege. Un instrument util pentru identificarea si analizarea ofertelor este comparatorul de oferte-tip de furnizare de pe site-ul anre.ro. Întotdeauna sã fii atent la preturile de furnizare publicate, la perioada de valabilitate a pretului si la conditiile în care pot fi modificate preturile din oferte. Foarte important este cã nu te costã nimic sã treci în piata liberã, nu ai între-ruperi în furnizarea de energie, nu ti se schimbã contorul, iar distribuitorul va asigura în continuare interventiile de urgentã pentru deranjamente si incidente. Poti alege oricând si de oriunde din tarã furnizorul de energie”, spun specialistii E.On.


De asemenea, compania atrage atentia cã pretul conteazã, însã nu este singurul criteriu important. “Verificã dacã oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relatii clienti, call-center, portal online si aplicatii mobile pentru a-ti gestiona singur consumul si facturile, dacã aceste facilitãti sunt importante pentru tine. Totodatã, ia în calcul capacitatea operationalã si financiarã a furnizorului. Este cea mai importantã calitate pentru a fi sigur cã ai alãturi un partener pe termen lung, solid si de încredere, care sã-ti asigure furnizarea energiei electrice si a gazelor naturale. Nu te grãbi sã semnezi. Citeste cu atentie continutul tuturor documentelor puse la dispozitie si nu semna nimic dacã lipsesc informatii importante (preturi transparente cu toate componentele incluse, termene de platã, durata contractului, valori taxã de reziliere etc.) sau dacã existã câmpuri necompletate”.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo