Slider

Studiu: reducerea consumului de carne, impact pozitiv asupra mediului

0

Consumul cat mai rar de carne are un impact semnificativ asupra emisiilor de carbon, potrivit unui raport realizat de World Wide Fund for Nature (WWF) în Germania şi publicat de DPA.

Organizația din domeniul conservării naturii a urmărit consumul mediu de alimente al germanilor între anii 2015 şi 2018 şi a descoperit că, deşi alimentaţia vegană şi vegetariană au cel mai bun impact asupra mediului, consumul conştient al unei cantităţi mai reduse de carne reduce în mod semnificativ emisiile de carbon.

Un german obişnuit consumă 817 grame de carne săptămânal, astfel fiind creată dietă flexitariană, ai cărei adepţi consumă în medie 470 de grame de carne pe săptămână.
Reducerea consumului de carne la jumătate ar putea reduce emisiile de carbon ale Germaniei cu 27%, echivalentul a 56 de milioane de tone, potrivit WWF.

Daca oamenii nu ar mai consuma carne, emisiile de carbon ar putea fi reduse chiar cu jumătate, sau cu o cantitate cuprinsă între 98 şi 102 milioane de tone, a precizat WWF.
WWF a îndemnat publicul să-şi reconsidere dietele şi a făcut un apel la guvernul german să ia în calcul introducerea unei taxe pe produsele de origine animală.

Consumul de carne in exces poate, de altfel, afecta inima şi creşte riscul de cancer. Studiile arată că persoanele care manâncă zilnic o cantitate de aproximativ de 76 de grame de carne pocesată sau roşie au un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon, în comparaţie cu persoanele care se rezumă la 21 de grame pe zi.

De câte proteine este nevoie pentru o viață sănătoasă

Un raport al Uniunii Internaţionale a Ştiinţelor Nutriţiei arată că necesarul de proteine pentru un bărbat adult trebuie să fie în jur de 60 g, iar pentru o femeie de 45 g pe zi. Paralel, un studiu realizat de Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului a arătat că poţi preveni apariţia unor tipuri de cancer dacă vei mânca maximum 500 g de carne roşie, puţin procesată, pe săptămână.

Vezi È™i Ce e bun pentru creier: carnea, seminÈ›ele, discuÈ›iile, dansul, apa

Ce fel de carne este sănătoasă

Carnea de pui, de curcan sau peștele sunt variante sănătoase. Mare atenție, însă, și la modul de gătire, care dacă nu este unul sănătos, poate adăuga multe grăsimi saturate preparatelor.

Carnea roÈ™ie, precum cea de porc, de vită sau de miel, se va consuma în cantități moderate. Se poate consuma de cel mult 2 ori pe săptămână, iar atunci numai gătită sănătos – adică fiartă, pe grătar sau la cuptor, fără uleiuri sau alte grăsimi vegetale.

Nu este sănătoasă carnea procesată, adică cea afumată, mezelurile, cârnații, pateurile sau șunca. De aceea, acest tip de carne nu are cum să facă parte dintr-o alimentație sănătoasă.

Carnea este sănătoasă, atâta timp cât este consumată în cantități moderate. Orice exces face rău sănătății, mai ales dacă există deja probleme cu colesterolul, trigliceridele sau alte afecțiuni de natură cardiacă.

Vezi cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

Autor: Dariana Paraschiv

Articolul Studiu: reducerea consumului de carne, impact pozitiv asupra mediului apare prima dată în Pedagoteca.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo