Slider

Google dă semnalul revenirii la birouri după pandemie și anunță schimbări majore: Trei zile la sediu, două acasă

0

Google anunță marea revenire la birouri cu o nouă viziune asupra flexibilității programului angajaților. Săptămâna de lucru va include trei zile la birou și restul de două din orice alt loc, cu posibilitatea ca 4 săptămâni pe an angajații să lucreze de oriunde își doresc.


Pandemia a schimbat pentru totdeauna felul în care vor lucra angajații marilor companii. Centrul greutății s-a mutat de la soluții de relaxare în timpul muncii, la metode de a flexibiliza programul angajaților, care să poată desfășura activități și din alte locuri.


Sundar Pichai, CEO-ul Google și Alphabet, a trimis miercuri, 5 mai, un e-mail către toți angajații Google în care trasează felul în care vede compania-gigant reîntoarcerea la muncă din toamnă sau din momentul în care pandemia o va permite.


Un program hibrid de muncă


Acesta a explicat că în statele unde a existat posibilitatea redeschiderii sediilor Google cu prezența voluntară la muncă, aproximativ 60% dintre angajați au ales să vină la birou. Restul au ales să-și desfășoare activitățile de la distanță, de acasă sau din alte locuri. Acesta, crede Sundar Pichai, va fi și viitorul Google. 


CEO-ul spune că întreaga comunitate a Google a fost concentrată în ultimii 20 de ani în jurul campusurilor: angajații veneau la sediu pentru a lucra, dar o făceau și din cafenele deschise la birouri, se relaxau la un joc de volei pe plajă sau de crichet.


Sundar Pichai, CEO Google și Alphabet, a anunțat cum se va lucra în cadrul companiei după pandemie | Foto: Hepta

„Campusurile noastre au fost inima comunității Google și majoritatea angajaților încă vor să lucreze din ele o parte din timp. Însă multora dintre noi ne-ar plăcea să avem flexibilitatea de a munci câteva zile pe săptămână de acasă, să petrecem timp într-un alt oraș pentru o parte a anului sau chiar să ne mutăm permanent acolo. Va exista loc pentru toate aceste posibilități în viitorul «workplace» al Google”, a explicat Sundar Pichai.


Săptămâna de lucru devine flexibilă


Șeful Google propune o serie de modificări fundamentale ale programului de lucru, pornind de la o săptămână de lucru flexibilă. Majoritatea angajaților Google vor petrece trei zile din săptămână lucrând de la birou și celelalte două oriunde vor și se simt mai productivi și relaxați.


Cele trei zile petrecute la birou vor fi concentrate pe lucrul în echipă și pe colaborarea între aceste echipe. Se va crea astfel un program pentru ca echipele care lucrează la aceleași produse să se regăsească și la birou în același timp.


Vor fi însă anumiți angajați care vor trebui să stea mai mult de trei zile pe săptămână la sediu, din cauza tipului de muncă pe care-l practică.


Angajații pot schimba țara


Sundar Pichai explică faptul că angajații vor avea opțiunea de a alege locul de unde vor munci. Până la mijlocul lunii iunie vor avea posibilitatea, dacă vor, să solicite aprobarea mutării activității într-un alt birou Google, din orice țară unde compania are activitate, în toată lumea.


<strong>Mai mult decât atât, o parte dintre angajați, în funcție de activitatea desfășurată și de nevoile echipei, vor putea solicita să lucreze permanent de la distanță. </strong>


„Înainte de pandemie aveam mii de angajați care lucrau în locuri diferite față de echipele din care făceau parte. Mă aștept pe deplin ca acest număr să crească în lunile următoare, odată ce vom crea mai multe posturi de la distanță, inclusiv subechipe care să lucreze integral de la distanță”, a scris CEO-ul Google și Alphabet.


4 săptămâni pe an pot lucra de unde doresc


Se va implementa și conceptul săptămânilor în care angajații vor putea lucra de oriunde doresc (en. work-from-anywhere weeks). Timp de patru săptămâni pe an își pot strămuta activitatea în alt loc decât sediul central, în care lucrează de obicei, cu aprobarea managerului.


Scopul, explică Sundar Pichai, este de a putea oferi mai multă flexibilitate angajaților în timpul verii și posibilitatea de a călători, muncind de la distanță.


Angajații vor beneficia și de „zile de resetare” (en. reset days), pentru a se putea reîncărca în urma stresului cauzat de pandemie. Următoarea zi liberă pentru toți angajații la nivel global este anunțată pentru data de 28 mai.


Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo