Slider

Resturile rachetei din China scăpate de sub control au căzut în Oceanul Indian

0

După mai multe zile de îngrijorare privind locul în care rămășițele rachetei vor cădea, acestea au ajuns în Oceanul Indian, iar o mare parte din ele s-au dezintegrat la intrarea în atmosferă, relatează News.ro.


Presa chineză a raportat că majoritatea rămășițelor rachetei au fost distruse în timpul reintrării în atmosferă (5.24, ora României), iar părți ale ei au aterizat într-o zonă cu coordonatele 72,47 longitudine estică și 2,65 latitudine nordică.


China a trimis pe 29 aprilie primul dintre cele trei elemente ale stației sale spațiale la bordul rachetei Long March 5B.


În ultima săptămână, diverși experți au privit îngrijorați spre cer, de teamă că segmentul principal de 18 tone al rachetei ar putea cădea într-o zonă populată, după ce China nu a mai putut controla racheta.


S-au făcut mai multe speculații şi au fost emise previziuni legate de locul şi momentul în care resturile din Long March 5B urmau să cadă.


Ultima estimare făcută de specialiștii militari americani a fost că rămășițele vor cădea în Asia Centrală, mai precis în Turkmenistan, în prima parte a zilei de duminică, 9 mai.


Se mai întâmplă ca părţi din rachete să cadă înapoi pe Pământ, dar cazul acesteia a stârnit îngrijorări din cauză că nu exista control asupra ei.


Lansarea rachetei a fost parte din seria de 11 misiuni plănuite ca parte a construcţiei staţiei spaţiale chineze Tianhe, care ar urma să devină operațională în 2022.


Ea se va afla pe o orbită terestră joasă, la o altitudine cuprinsă între 340 și 450 de kilometri, semănând cu fosta stație rusă „Mir” (1986-2001). Avanpostul spațial va avea o durată de viață cuprinsă între 10 și 15 ani. Cântărește peste 90 de tone și va fi de trei ori mai mic decât Stația Spațială Internațională (ISS).



Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo