Slider

Un inspector, arestat în dosarul ITP-urilor false, a fost lãsat în libertate. Decizia instantei este definitivã

0

DECIZIE…Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile, în cazul lui Sorinel Rãducanu, unul dintre cei sase inculpati arestati, sãptãmâna trecutã, în scandalul ITP-urilor false de la RAR Vaslui. Decizia instantei este definitivã. În schimb, ceilalti cinci vor rãmâne în arest preventiv pentru încã 30 de zile.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi efectueazã cercetãri într-o cauzã penalã ce vizeazã suspiciuni privind sãvârsirea unor infractiuni de coruptie, fals intelectual si constituirea unui grup infractional organizat, în perioada 2020-2021.


În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obtinerii autorizãrilor legale de la instanta competentã, au fost efectuate perchezitii domiciliare în 28 locatii, situate pe raza judetelor Vaslui, Galati si Bacãu, dintre care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societãti comerciale.

La finalul audierilor, Tribunalul Vaslui a emis mandate de arestare pentru Marian Ursache, inspector DITP – SPNV din cadrul RAR Vaslui; Ionut Verman si Sorin Apetri, inspectori tehnici autorizati în cadrul unor statii ITP din Bârlad, respectiv Bacãu, precum si pe numele a trei persoane fizice. În dosar mai este cercetat, sub control judiciar, cu interdictia de a exercita activitatea si de a pãrãsi judetul Vaslui, Doru Sãndulescu, inspector DITP – SPNV din cadrul RAR Vaslui. Potrivit DNA, Ionut Verman ar fi initiat constituirea unui grup infractional organizat împreunã cu alte persoane, în scopul sãvârsirii de infractiuni de luare de mitã, trafic de influentã si fals intelectual. În perioada iunie 2020 – aprilie 2021, acesta ar fi coordonat activitatea de efectuare nelegalã a inspectiilor tehnice periodice în cadrul statiei ITP din Bârlad la care lucra, în sensul cã s-ar fi atestat, în mod nereal, realizarea inspectiilor tehnice periodice a vehiculelor, fãrã ca acestea sã se prezinte în statie. 

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo