Slider

Cele mai bune plante in lupta cu raceala si gripa

0

Virusurile pot pune mari probleme organismului, in special in anotimpul rece, dar nu numai. Dupa cum se stie, virusul SARS-COV-2, descoperit pentru prima data in China, a dat peste cap o intreaga planeta. Daca in cazul acestuia protocoalele au stabilit anumite scheme de tratament medicamentos care dau rezultate bune, in cazul virusurilor obisnuite din tara noastra (care dau nastere la viroze sau gripa), s-a remarcat de-a lungul timpului ajutorul oferit de anumite plante. Printre acestea se numara catina, patlagina sau cimbrul.

Siropul de catina, beneficii in tratarea simptomelor de raceala si gripa

Catina este supranumita ginsengul romanesc, datorita efectelor minune pe care le are in vindecarea anumitor boli, dar si in mentinerea starii de bine a organismului. Bucurandu-se de o larga raspandire in tara noastra, catina a fost integrata intr-o serie de tratamente in care si-a dovedit utilitatea.

Un sirop de catina beneficii  in lupta cu racelile si guturaiul: da, este adevarat! Siropul de catina este utilizat cu succes in combaterea tuturor simptomelor de raceala si gripa. Datorita aportului urias de vitamina C, dar si al vitaminelor A, B, E, trateaza infectiile cauzate de virusuri si contribuie la intarirea si protejarea organismului. Totodata, dupa ameliorarea simptomelor, siropul de catina asigura vitaminizarea si reechilibrarea corpului. Daca se utilizeaza preventiv, acest produs va imbunatati considerabil nivelul de energie si va contribui la evitarea stresului oxidativ.

Este recomandat ca acest produs sa fie administrat in fiecare zi, timp de mai multe saptamani, in special la inceputul toamnei. Se poate continua cura chiar si in lunile de iarna, pentru o eficienta sporita si pentru asigurarea necesarului de vitamine si de minerale.

Patlagina se ingrijeste de sanatatea pulmonara

Patlagina este o planta foarte intalnita in Romania, cu un rol deosebit de important si de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii, in special a celor pulmonare. Frunzele acesteia sunt bogate in mucilagii, cu efect protector asupra cailor respiratorii, pe care le acopera, reducand astfel iritatia ce provoaca tusea. Asupra plamanilor, patlagina are un efect calmant, favorizand totodata productia de mucus si expectoratia.

Siropul de patlagina este recomandat asadar contra tusei, pentru ca normalizeaza secretiile bronsice si decongestioneaza tractul respirator. Totodata, el are un efect calmant asupra gatului, faringelui si corzilor vocale.

Cimbrul calmeaza durerea in gat

Cimbrul este recunoscut pentru uleiurile antiseptice puternice care constituie adevarate antibiotice si antifungice naturale. In cazul infectiilor respiratorii, el lupta importiva congestiei pulmonare, calmeaza durerea si iritatiile de la nivelul gatului sau faringelui. Cimbrul este deosebit de eficient in tratarea tusei neproductive si a bronsitei acute.

Ceaiul, dar si siropul de cimbru ajuta la desprinderea mucusului din caile respiratorii si la eliminarea acestuia, facand ca tusea sa devina productiva. Odata ce se intampla acest lucru, raceala se vindeca mai repede, fara complicatii.

Uleiul esential de cimbru are efect antibiotic, antiviral si antiparazitar. Are rezultate foarte bune in eliminarea mai multor specii de bacterii localizate in aparatul respirator, urinar, dar si la nivelul pielii. Acesta este contraindicat copiilor sub 7 ani si femeilor insarcinate. Durata unui tratament va trebui sa fie mai mica de 14 zile.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo