Fermentarea berii produce dioxid de carbon, care este eliberat în atmosferă și poluează. În încercarea de a rezolva această problemă, un mic berar australian a realizat în parteneriat cu Universitatea de Tehnologie din Sidney o tehnologie inovatoare pe bază de microalge, relatează BBC.
Prin această tehnologie, microalgele preiau diozidul de carbon și îl transformă în oxigen.
„Tot ce trebuie să facem este să aflăm de cât de multe alge este nevoie pentru a reduce dioxidul de carbon produs în procesul de fabricare a berii”, a declarat Oscar McMahon, unul dintre cofondatorii berăriei Young Henrys.
Terra este acoperită în proporție de circa 70% de apă, iar în aceste condiții, jumătate din producția anuală de oxigen la nivel planetar este asigurată de microalge și fitoplancton.
Microalgele se hrănesc cu dioxid de carbon, producând în schimb oxigen. Plecând de la acest principiu, cei de la Universitatea australiană s-au aliat cu cei de la Young Henrys, o mică berărie pentru a testa dacă tehnologia lor funcționează. Au creat o instalație specială care captează emisia de dioxid de carbon din procesul de producție a berii.
În procesul de producție este folosită drojdia. Drojdia consumă zaharurile din materia folosită pentru producția de bere, iar în schimb produce dioxid de carbon.
Carbonul emis de drojdie este preluat însă de microalge, iar în loc de CO2, în atmosferă este eliberat oxigenul produs de microalge.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.