Slider

Aplicație matrimonială lansată în Iran pentru căsătoriile de durată

0

Iranul a lansat o aplicație matrimonială care are ca scop facilitarea căsătoriilor de durată în Republica Islamică, unde rata divorțului crește o dată cu scăderea celei a natalității, informează BBC.


Aplicația Hamdan, care înseamnă „însoțitor” în persană, a fost dezvoltată de o filială care face parte din Organizația de propagandă islamică.


Hamdan pretinde că folosește inteligența artificială pentru a găsi potriviri „numai pentru burlacii care doresc o căsătorie permanentă” și doar pentru o soție.


Aplicațiile matrimoniale sunt populare în Iran, dar de acum doar Hamdan va fi legală. Legislația iraniană pedepsește relațiile sexuale consensuale dacă sunt în afara căsătoriei.Potrivit site-ului Hamdan, utilizatorilor li se verifică identitatea și sunt supuși unui test psihologic, înainte de a începe să-și caute un partener.


În momentul în care se ivește o potrivire, aplicația „pune în legătură familiile, în prezența unor consultanți de servicii”, care vor „însoți” cuplul timp de patru ani după căsătorie.


Șeful Institutului Cultural Tebyan, care a dezvoltat Hamdan, a declarat că aplicația va crea familii sănătoase într-un moment în care valorile familiei sunt amenințate de „diavolul” și de dușmanii Iranului.


Conform statisticilor Organizației Naționale pentru Înregistrarea Civilă, aproximativ 307.300 căsătorii și 99.600 divorțuri au fost înregistrate în Iran în perioada martie - decembrie 2020. În 2008, a existat un divorț la fiecare opt căsătorii.


Între timp, sporul natural a scăzut la 1,29% în 2020, în condițiile în care mai mult de jumătate din populația Iranului are sub 35 de ani.


Guvernul iranian a avertizat că, dacă nu se iau măsuri, țara ar putea avea una dintyre cele mai îmbătrânite populații din lume în următoarele trei decenii.


În martie, parlamentul iranian a adoptat un proiect de lege prin care se cere guvernului să ofere stimulente financiare pentru căsătorie și pentru cuplurile care au mai mult de doi copii, dar nu a fost aprobat încă de Consiliul Gardian.


Și anul trecut autoritățile au început să limiteze furnizarea de servicii familiale în spitalele administrate de stat. Vasectomiile (n.r. - metoda de sterilizare a bărbaților) nu se mai fac, iar contraceptivele sunt oferite doar femeilor care au grave probleme de sănătate.


FOTO: EPA


Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo