- Elevii cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu
- Ministrul a anunțat amânarea creșterii salariilor profesorilor
- Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească în 2020
Mai multe asociații de elevi din România luptă acum pentru un scop comun: revocarea din funcție a ministrului Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu. Elevii îl acuză pe ministru că nu este deloc atent la cererile lor și că dă dovadă de o lipsă totală de respect.
Asociațiile de elevi din România cer revocarea ministrului EducațieiLa scurt timp după ce ministrul Educației Naționale din România a anunțat că nu vor fi majorate salariile cadrelor didactice, ale profesorilor, elevii cer revocarea din funcţie a lui Sorin Cîmpeanu. Așadar, asociaţiile de elevi din Constanţa, București și Ilfov, Bacău, Maramureș și Vâlcea au făcut acuzații dure.
Pentru că a anunțat că creșterea salariilor profesorilor va fi amânată din nou, Sorin Cîmpeanu este luat ”în vizor” de către elevii din România, care cer revocarea de urgență. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că salariile nu pot fi majorate în urma rectificării bugetare, deoarece acest lucru nu ar constitui o prioritate.
Inițial, salariile profesorilor ar fi trebuit să fie majorate la 1 septembrie 2020, însă creșterea a fost amânată pentru data de 1 septembrie 2021, dar iată că o nouă amânare a creșterii salariilor a fost iminentă.
Ce îi nemulțumește, de fapt, pe elevii din RomâniaElevii din România sunt de părere că această amânare a creșterii salariilor înseamnă, de fapt, scăderea calității actului educațional românesc.
”Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient”, au declarat asociațiile de elevi.
Mai mult decât atât, elevii au adus în prim-plan și faptul că tinerii încep să ocolească meseria de profesor, deoarece nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, așa că se ajunge la o lipsă majoră de cadre didactice.
Într-un comunicat de presă comun, asociațiile de elevi au mai specificat că aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 sunt necalificate pentru postul pe care îl ocupă.
Citește și: Reacția Președintelui Federației de Părinți după ce s-a spus că elevii ar putea primi stimulente financiare pentru a se vaccina: ”Mi se pare un non-sens”
Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.