Slider

Cel mai scurt test IQ. Doar câţiva oameni au reuşit să răspundă corect la toate cele 3 întrebări

0

Testul de Reflecţie Cognitivă este considerat cel mai scut test pentru verificarea IQ-ului. Sunt necesare doar trei întrebări pentru separarea persoanelor cu un coeficient crescut de cei cu un coeficient mediu.

Întrebările au fost realizate în 2005 de către psihologul Shane Frederick şi testează abilitatea persoanelor de a răspunde raţional. Conform IFL Science, din punct de vedere psihologic testul reflectă modul în care persoanele pot ignora intuiţia pentru a gândi analitic. Pentru obţinerea unui scor ridicat trebuie oferite răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, indiferent de durată, scrie descopera.ro.

Întrebările nu sunt atât de simple pe cât par. Chiar şi studenţii din unele dintre cele mai importante universităţi (Yale şi Harvard) nu au reuşit să ofere răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, sugerează un studiu din 2003. De fapt doar 17% au obţinut un scor perfect.

Iată întrebările:

1. Un pix şi un caiet costă în total 5.57 de lei. Caietul costă cu 5.06 de lei mai mult decât pixul. Cât costă pixul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşinări să realizeze cinci piese, cât durează ca 100 de maşinării să realizeze 100 de piese?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, zona îşi dublează mărimea. Dacă sunt necesare 48 de zile pentru ca întreaga zonă de nuferi să acopere întregul lac, de cât timp este nevoie pentru ca zona de nuferi să acopere jumătate din lac?

Iată răspunsurile:

1. 0,25 lei (Caiet+Pix=X+(X+5,06)=5,57, 2X+5,06=5,57, 2X=0,51 deci X=0,255)

2. Durează 5 minute. Deşi primul instinct ar fi că răspunsul este 100. Încă din întrebare ne dăm seama că durează 5 minute ca maşinăria să creeze 1 piesă. Deci sunt necesare 5 minute pentru realizarea a 100 de piese cu ajutorul a 100 de maşinări.

3. 47 de zile. Deşi instinctul vă sugerează că răspunsul corect este 24, de fapt zona acoperită de nuferi se dublează zilnic, aşadar ar fi necesară o singură zi ca peticul de nuferi să se întindă de la jumătatea lacului către întregul lac.

Sursa: realitatea.net


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo