Maşini de închiriat la preţ de trotinete electrice. Preţurile pentru soluţiile de mobilitate în oraş au scăzut simţitor în ultima perioadă, iar firmele care închiriază maşini electrice cu plata la minut se bat în oferte. De multe ori, închirierea unei maşini costă mai puţin decât o cursă cu taxiul pe aceeaşi distanţă.
- Firmele de închiriat maşini electrice se întrec în oferte.
Fără acte de semnat, fără drumuri la reprezentanţe şi fără stat la coadă. În doar câteva secunde, de pe telefon, putem închiria o maşină electrică, pe care o găsim parcată pe stradă.
Şef parc auto: Maşina s-a deschis, intraţi în ea, cheia este înăuntru.
Calculele arată că este printre cele mai ieftine opţiuni, asta dacă nu alegem transportul în comun.
De exemplu: Este ora 16, suntem în zona Pipera, şi dacă am avea nevoie acum să ajungem în capătul opus al oraşului, spre exemplu în Militari, am avea de făcut pe drum undeva la 40 de minute. Asta înseamnă că dacă am alege să mergem cu o maşină electrică, pe care o conducem noi, închiriată, bineînţeles, am avea de plătit în jurul a 23-24 de lei.
Adică de peste două ori mai ieftin decât preţul unei curse de pe o aplicaţie de ride-sharing, la oră de vârf. În medie, preţul pentru un minut petrecut la volanul unei maşini închiriate cu telefonul este de 60 de bani. Aproape la fel de ieftin ca o trotinetă electrică, caz în care plătim între 20 şi 60 de bani pe minut.
Lovirea unei maşini electrice închiriate poate însemna penalizări de mii de lei
Paul Dorneanu, comunitatea Waze: Cele două segmente vor coexista şi vor fi utilizatori care vor folosi ambele tipuri de vehicule, de moduri de deplasare.
Cele mai multe firme oferă şi tarife pentru o zi întreagă. Astfel, dacă vrem să păstrăm maşina pentru 24 de ore, ne va costa între 70 şi 500 de lei, în funcţie de modelul maşinii şi firma aleasă.
Cosmin Vătafu, şef de parc auto: Începe să fie concurenţă pentru că acest produs de car-sharing începe să fie cunoscut şi este din ce în ce mai utilizat.
Dacă alegem să închiriem astfel un autoturism, trebuie să ştim că operatorul de servicii ne poate penaliza dacă murdărim sau lovim vehiculul. În cazul în care facem accident, taxa pe care trebuie să o scoatem din buzunar, dacă este vina noastră, poate ajunge şi la câteva mii de lei.
Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.