Slider

Modalitatea prin care poți notifica o daună auto în cazul unui accident ușor

0

Din nefericire, accidentele rutiere sunt evenimente care au loc zilnic. Totuși, multe dintre ele nu sunt grave, făcând parte din categoria accidentelor ușoare. Un accident ușor e unul în care nu au fost vătămate persoane, ci doar două mașini. În cele mai multe cazuri, cei implicați în acest tip de accident ajung la o „amiabilă” și nu implică autoritățile. Bineînțeles, pentru a obține despăgubiri, este nevoie de a notifica dauna auto. 

Iată cum trebuie să procedezi pentru a notifica o daună auto în cazul unui accident ușor 

Este necesar să analizezi locul accidentului și să observi care sunt daunele produse. Cel mai important e să te asiguri că nu a fost vătămată vreo persoană, pentru că în acest caz ești obligat să contactezi autoritățile. Mai mult decât atât, dacă au fost implicate mai mult de două mașini în accident, este, de asemenea, obligatoriu să contactezi poliția. Conform ultimului raport al Poliției Române, cele mai comune trei cauze ale accidentelor care duc la vătămarea persoanelor și la deces sunt viteza exagerată a șoferilor, traversarea de tip neregulamentar a pietonilor și pătrunderea lor pe carosabil. 

Nu este îndeajuns să analizezi locul accidentului, ci trebuie să faci și poze pagubelor produse. Pozele vor fi trimise apoi către firma unde ai asigurarea pentru a putea primi despăgubirea. Vei fi nevoit să contactezi agenția de asigurări în mai puțin de două zile (48 de ore) de la momentul accidentului. Datorită progresului tehnologic și al digitalizării multor firme, poți notifica dauna auto chiar și online, la o agenție de asigurări cum e Asirom.ro, în mai puțin de 10 minute. Evident, dacă nu ești cel mai bun prieten cu tehnologia, nu este necesar să contactezi online asiguratorul, ci poți face acest lucru și cu ajutorul metodelor clasice, precum vizita la un service partener sau contactul telefonic. 

Urmează ca asiguratorul să îți deschidă un dosar de daună, care conține, de obicei: 

  • Actele eliberate de poliție (în cazul accidentelor cu mai mult de două mașini, al accidentelor în care au fost avariate bunuri publice sau în cazul accidentelor soldate cu vătămarea unei persoane) sau constatul amiabil
  • Certificatul de înmatriculare al mașinii
  • Talonul autoturismului
  • Buletinul 
  • Copie după permisul de conducere
  • Copie a poliței de asigurare
  • Contractul de asigurare
  • Fotografiile făcute la locul accidentului

Pentru a obține despăgubirea, trebuie să completezi o cerere. În plus, această cerere poate fi completată online. Ea va cuprinde informații în legătura cu polița de asigurare, numărul dosarului, datele tale personale (de tipul adresei, seria buletinului etc.), solicitarea propriu-zisă pentru despăgubire și contul bancar în care îți dorești să fie virată suma. Ultimul pas este reprezentat de încărcarea în aplicația asiguratorului a tuturor documentelor. 

E important să știi că în cazul în care mașina ta a fost achiziționată în sistem leasing, ai nevoie de acceptul companiei care a aprobat leasingul, înainte de a putea primi despăgubirea. După ce constatarea a fost finalizată și toate documentele se află în posesia asiguratorului pentru dosarul de daună, vei intra în posesia despăgubirii și vei putea să îți repari autoturismul. 

Ține cont de aceste aspecte dacă se întâmplă să fii pus în situația unui accident ușor. Poți chiar salva articolul pe telefonul tău pentru a-l avea întotdeauna la îndemână. Sursa foto: Pixabay.com


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo