- Elevii vor măsuri și restricții pentru nevaccinați.
- Președintele Consiliul Național al Elevilor militează pentru școala în format fizic.
Așa cum a spus și Raed Arafat, în contextul în care vaccinarea nu este obligatorie, testarea ar trebui să fie una periodică, lucru pentru care se pare că militează și elevii care deja s-au imunizat.
Elevii propun testarea obligatorie a celor nevaccinați, o dată pe săptămânăConform celui care îi reprezintă la nivel național, aceștia au propus ca testarea pentru infecția cu virusul din China să fie obligatorie, cel puțin o dată pe săptămână, pentru cei care nu s-au vaccinat și opțională sau la cerere pentru cei care deja s-au vaccinat.
Totodată, Silviu Morcan, președinte Consiliul Național al Elevilor, subliniază și faptul că pe lângă testare și vaccinare, ar trebui ca cei de la putere să se asigure că în nicio școală din România nu se face rabat de la celelalte regului, cum ar fi: portul măștii, existența dezinfectantelor, aerisirea sălilor de curs etc.
"Testele sunt o măsură indispensabilă, dacă e să ținem școlile deschise, la o rată de infectare de peste șase la mie. Pentru că acolo este de fapt o răspândire comunitară mult mai mare a virusului decât este în mod normal. Vorbim, apoi, evident, de alte măsuri indispensabile, cum ar fi măști, dezinfectant, care știm că în foarte multe școli lipsesc inclusiv la această ora. Dar și de vaccinare. Noi am cerut ca aceste decizii să nu se ia de pe o zi pe alta. Este nevoie că toate deciziile să fie luate de experți în epidemiologie. Nu decizii politice, nu luate din pix, ci fundamentate pe date și cifre făcute de specialiști", spune Silviu Morcan notează Antena 3.
Tot pe acest subiect, pentru a susține propunerea venită din partea elevilor imunizați, Silviu Morcan spune că această decizie vine în contextul în care mulți copii au rămas în urmă la capitolul educație de la începutul pandemiei și până acum.
Președintele Consiliul Național al Elevilor este de părere că niciun curs online nu se compară cu școala în format fizic, mai ales că există și cazuri când nici măcar așa nu s-a putut face școală din cauza lipsei accesului la internet sau la device-uri specifice.
"Am văzut foarte clar că școală online nu a mers și nu e, în niciun caz, substitut al școlii fizice. Vorbim aici de elevi cu probleme grave de ordin psiho-emoțional, elevi care nu au mai luat contact cu colegii sau profesorii lor, foarte mult timp, din cauza lipsei accesului la internet sau la device-uri pentru școală online. Deci cu siguranță avem nevoie de școală față în față și cred că foarte mulți elevi și părinți din România sunt dispuși să facă orice că să reușească să țină școlile deschise cât mai multă vreme.", a mai spus președintele Consiliul Național al Elevilor.
Citește și: Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor unde te poți testa gratuit pentru COVID-19. În ce județe din țară se află
Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.