de Gheorghe OLTEANU
Ca mai întotdeauna înainte de începutul lunii noiembrie, și în acest an a dispărut jungla care, de când se știe, pune stăpânire peste cimitirul din Vulcan. Peste cel vechi din Morișoara, nu și peste celelalte cunoscute ca fiind particulare.
Dacă, înainte,
la defrișarea bălăriilor mari cât omul lucrau echipe de la Pregoterm, acum cei mânați în lupta cu buruienile sunt lucrătorii de la Serviciul Public de Salubrizare Vulcan. Cel care aparține de primărie și la care muncesc cam aceiași oameni care făceau treabă și la Prego. Acestora li s-au alăturat, mai mult de nevoie, desigur, persoanele care primesc venitul minim garantat. Acum, cimitirul chiar că s-a mai schimbat la față.
A dispărut
tot ce a fost vegetație mare, așa că accesul printre morminte este mult mai ușor. Asta nu înseamnă că cei care au stârpit bălăriile au obligația de a lăsa lună și mormintele. Nu, fratele meu! Lucrarea aceasta cade în sarcina viilor ai căror morți își dorm somnul de veci la unu-optzeci adâncime. Și, așa cum am constatat ieri dimineață, sunt foarte mulți din aceia care, din respect pentru cei dragi duși din astă lume, au venit, ca să le curețe locul de veci.
Neîndoielnic,
în zilele următoare numărul acestora va fi și mai mare. Nu sunt de acord cu rățoieli de genul „da’ să facă primăria, cum e și în alte orașe”. Da, dar În alte orașe, în cele mari, de obicei, aparținătorii nu se trag pe c+r când e vorba de achitarea taxei anuale pe mormânt. În orașele mari există servicii de salubrizare care se ocupă numai și numai de curățenia locurilor luminate, liniștite și cu verdeață. Asta, fiindcă, o spun din cele constatate de mine, omul merge și achită conștiincios ceea ce are de plătit în legătură cu locul de veci al rubedeniilor sau chiar al său, pregătit pentru când va fi să fie.
Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.