Slider

Alexandru Rafila: Eficacitatea vaccinurilor anti-COVID pentru...

0


Alexandru Rafila: Eficacitatea vaccinurilor anti-COVID pentru varianta Delta, sub 50%

image

Alexandru Rafila a oferit prima declarație oficială, în calitate de ministru al Sănătății în guvernul PSD – PNL – UDMR, în cadrul unei conferințe de presă, joi 25 noiembrie. Reprezentantul executivului a vorbit despre perspectivele în contextul pandemic, respectiv despre eficacitatea serurilor anti-COVID-19.

Ministrul Sănătății a făcut precizări optimiste în cadrul conferinței de presă. El a vorbit despre încetarea pandemiei.

„De obicei, există o scădere a intensității acestor valuri, pe măsură ce trece timpul se obține o imunitate colectivă prin vaccinare sau prin boală și cu siguranță această boală va deveni la un moment dat endemică. Acum este epidemică, avem valuri de infecție.

La un moment dat vom avea o circulație a acestor virusuri care vor produce un număr relativ mic de cazuri la nivelul populației și eventual, vom avea izbucniri epidemice sezoniere, pe care le vom putea contracara cu administrarea de vaccin, mai ales la categoriile cu mare risc”, a declarat Alexandru Rafila.

Probleme cu privire la eficiența vaccinurilor anti-COVID-19

De asemenea, Alexandru Rafila a recunoscut că eficiența serurilor anti-COVID-19 a scăzut puternic în mai puțin de un an de zile.

„Dacă vaccinurile vor deveni mai eficiente, fie adaptate tulpinilor circulante dintr-o anumită perioadă… Deocampdată discutăm despre același vaccin, elaborat la sfârșitul anului 2020, care din păcate, are o eficacitate probabil de sub 50%, dacă vorbim despre tulpina Delta, de la 90%, cât avea față de tulpina originală”, a mai punctat Rafila.

Precizările lui Alexandru Rafila despre eficiența vaccinurilor au fost făcute în contextul în care statele din centrul și vestul Europei, cu o acoperire vaccinală foarte mare, de peste 70%, se confruntă cu cea mai dificilă perioadă de la începutul pandemiei. Zilnic, se înregistrează recorduri după recorduri din punct de vedere al numărului de persoane infectate cu forme ușoare, medii dar și grave, iar presiunea pe spitale este direct proporțională.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Obiectivul asumat de Guvernul României în fața Comisiei Europene: 90% din populație vaccinată anti-COVID-19 până în 2023

La începutul lunii noiembrie, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că la Guvern există un proiect care se referă la țintele de acoperire vaccinală pentru 2022 și 2023.

„Obiectivele specifice sunt: primul, pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic.

Obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia generală cu vârsta mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023, acesta fiind cel de-al doilea obiectiv specific, vorbim de obiectivul de acoperire vaccinală de 90% populaţia generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani”, a mai explicat secretarul de stat.


Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE. Cititi aici articolul original.
November 25, 2021 at 10:55PM
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo