O ploaie torențială s-a dezlănțuit în vestul și centrul țării. Furtuna de scurtă durată a întrerupt circulația rutieră în centrul Timișoarei, după ce mai mulți copacii au fost doborâți pe carosabil și pe mașini. Probleme au fost și cu transportul în comun. Circulația tramvaielor s-a desfășurat cu dificultate, după ce un fir de curent a căzut peste linii.
Ruperea de nori a făcut dezastru și în localitatea Făget din județul Timiș. În nici 20 de minute, străzile și grădinile au fost acoperite de un strat consistent de gheață. Grindina a distrus deja o parte din culturile oamenilor, însă vestea proastă este că furtunile violente sunt așteptate pe tot parcursul lunii iunie. Oamenii nu cred că mai pot salva culturile care abia prinseseră rod. De asemenea, mai multe curți au fost inundate şi a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate apa.
Culturi compromise în regiunile din vestul României
Furtuna puternică s-a abătut și în județul Bihor. Vântul a doborât mai mulți copaci, care au aterizat peste mașinile parcate. Meteorologii au emis un cod portocaliu, iar locuitorii au primit mesaje ro-alert să se adăpostească.
Mai mulți orădeni au publicat pe rețelele sociale imagini care arată pagube provocate de furtună, inclusiv copaci căzuți. Pompierii au intervenit pentru a curăța zonele afectate. Și în localitatea Negreni din județul Cluj, oamenii au privit cu îngrijorare fulgerele care anunțau o venirea unei ploi torențiale. Furtunile abătute în vestul și centrul țării au creat deja pagube, iar oamenii se tem că producțiile lor de anul acesta sunt compromise, mai ales că luna iunie se anunță una ploioasă.
Vreme capricioasă de Rusalii
„Până mâine la ora 22:00 va rămâne în vigoare codul galben pentru întreaga ţară. În partea de sud și sud-est a țării așteptăm mai multe ploi care pot fi chiar importante cantitativ. În restul teritoriului este instabilitate atmosferică. Vor fi intervale cu averse care pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de vânt şi grindină. Se vor aduna cantități de 20-30 l/mp. La deal, la munte, și în extremitatea de sud a ţării, ajung la 600 l/mp. Sâmbătă va fi puţin mai răcoare decât ieri, în partea de sud, este şi parțial în centru vor fi mai mulți nori. Maximele termice se situează între 21 și 26°C. În vest şi nord vestul va fi în continuare cald cu 30°C în orele amiezii. Întotdeauna lunii iunie aduce ploi mai multe, instabilitate atmosferică”, a declarat meteorologul Meda Andrei într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1, prezentate de Ștefan Pășcuță pe B1 TV.
Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE.
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.