Slider

Fondurile speculative pariază pe „marea revenire” a petrolului, după ce pandemia îi aduce în pierdere pe producători

0

Fondurile speculative redresează din nou petrolul, spun că pandemia și concentrarea asupra mediului a investitorilor au afectat grav capacitatea companiilor de a crește producția.
Astfel de limitări ale ofertei ar împinge prețurile la maximuri multianuale și le vor menține acolo timp de doi ani sau mai mult, au spus mai multe fonduri speculative.

Opinia este o inversare a fondurilor speculative, care a scurtat sectorul petrolier în perioada de oprire globală, realizând câștiguri de fonduri speculative axate pe energie de aterizare de 26,8% în 2020, potrivit datelor de la eVestment. În virtutea strategiilor lor în mișcare rapidă, fondurile speculative identifică rapid noile tendințe.

Criteriul global de referință al petrolului Brent a crescut cu 59% de la începutul lunii noiembrie, când au apărut știrile despre vaccinurile de succes, după ce COVID-19, interdicțiile de călătorie și blocajele de anul trecut au afectat cererea de combustibil și au prăbușit prețurile petrolului. Săptămâna trecută a atins niveluri pre-pandemice de aproape 60 de dolari pe baril.

Țițeiul american a urcat cu 54% până la aproximativ 57 USD pe baril în aceeași perioadă.

„Până în vară, vaccinul ar trebui să fie oferit pe scară largă și la timp pentru călătoriile de vară și cred că lucrurile vor merge la sigur”, a declarat David D. Tawil, cofondator al fondului de hedging bazat pe evenimente din New York, Maglan Capital și CEO interimar al Centaurus Energy.

Tawil a prezis prețuri de 70 până la 80 de dolari pe baril pentru Brent până la sfârșitul anului 2021 și investește mult timp pentru producători independenți de petrol și gaze.

Pariurile optimiste ale fondurilor speculative vin în ciuda avertismentului Agenției Internaționale a Energiei din ianuarie, o creștere a noilor cazuri de coronavirus va împiedica cererea de petrol în acest an, iar o redresare economică lentă ar întârzia o revenire completă a cererii mondiale de energie până în 2025.

În mod normal, producătorii de petrol ar crește producția pe măsură ce prețurile cresc, dar o mișcare a investitorilor orientați spre mediu, de la combustibili fosili la surse regenerabile și prudența împrumutătorilor le lasă greu de răspuns, spun fondurile speculative și alți investitori.

Ritmul de recuperare a producției în Statele Unite, primul producător mondial de petrol, este prognozat să fie lent și nu va depăși recordul său din 2019 de 12,25 milioane de barili pe zi (bpd) până în 2023. Producția în 2020 a scăzut cu 6,4% până la 11,47 milioane de bpd.

Cu toate acestea, Organizația țărilor exportatoare de petrol, care a revizuit și scăderea creșterii cererii, așteaptă totuși reduceri ale producției pentru a menține piața în deficit pe tot parcursul anului 2021.

„Vom vedea prețuri incredibile ale petrolului în următorii câțiva ani, incredibil de mari”, a spus Tawil.

Producția mondială de țiței și condens a scăzut cu 8% în decembrie din februarie 2020, înainte de accelerarea răspândirii pandemiei, potrivit Rystad Energy.

Producția Americii de Nord a scăzut cu 9,5%, iar producția Europei a scăzut cu doar 1% în aceeași perioadă de timp.

Sancțiunile SUA împotriva Venezuelei și scăderea câmpurilor petroliere din Mexic au menținut producția de petrol din America Latină lentă.

Unele bănci prognozează ca Statele Unite, cea ce conduce cu numărul de cazuri COVID-19, să atingă imunitatea până în iulie, ceea ce ar stimula foarte mult cererea de petrol, a declarat Jean-Louis Le Mee, șeful fondului de acoperire cu sediul la Londra Westbeck Capital Management , care este de mult un amestec de contracte futures pe petrol și acțiuni.

„Companiile petroliere, pentru prima dată după mult timp, vor reveni probabil”, a spus el. „Avem toate ingredientele pentru o piață extraordinară în petrol în următorii câțiva ani.”

În Statele Unite, fondurile speculative și-au mărit alocarea către Exxon Mobil Corp cu 21.314 acțiuni în al treilea trimestru, au arătat cele mai recente depuneri din SUA compilate de Symmetric.io.

Fondurile speculative au adăugat alte 9.070 acțiuni ale companiilor majore americane ConocoPhillips și 4.144 la Chevron Corp în aceeași perioadă de timp.

În altă parte, activitatea de scurtcircuitare în BP PLC a scăzut cu 16 milioane de acțiuni pe 4 februarie, dar a crescut ușor în marea petrolieră europeană Royal Dutch Shell Plc cu 1,9 milioane de acțiuni, arată datele Astec Analytics ale FIS.
Unii investitori rămân sceptici în privința companiilor petroliere canadiene, printre cei mai importanți producători de carbon din lume, deși revin mai repede din pandemie decât Statele Unite.

Pozițiile scurte actuale au crescut în 10 din cele 14 companii petroliere canadiene în indicele energetic din Toronto în a doua săptămână a lunii ianuarie, conform înregistrărilor revizuite de Reuters.

Producția de șist din SUA nu va reveni rapid, având în vedere capitalul necesar și producătorii de datorii, susținând prețurile la petrol, a declarat Rafi Tahmazian, senior manager de portofoliu la Canoe Financial LP din Calgary.

El a declarat că sectorul serviciilor din industria petrolieră din America de Nord, pe care producătorii se bazează pentru a fora noi puțuri, a fost decimat.

„Sunt decapitați și nu pot crește”, a spus Tahmazian. „Partea de aprovizionare este ruptă.”

Citeste continuarea Fondurile speculative pariază pe „marea revenire” a petrolului, după ce pandemia îi aduce în pierdere pe producători

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo