Compania a instalat soluții automate de acces în cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România, de la Spitalul Județean Oradea, care este și cea mai modernă din țară. Kadra, companie specializată în furnizarea de sisteme automate de acces, uși specializate pentru domeniul medical și sisteme de protecție la foc, a inaugurat recent la Cluj-Napoca un sediu nou, aflat chiar în incinta Parcului TETAROM, cel mai important business-park din oraș. Noul sediu se compune din depozitul central de marfă și o clădire de birouri, care găzduiește și un showroom, unde sunt expuse soluțiile de automatizare, sistemele și ingineriile de acces realizate de către companie.
Pentru KADRA, anul 2019 a fost un an bun, nu doar la nivelul cifrei de afaceri, ci și la nivel de stabilitate și dezvoltare a business-ului, iar lucrurile păreau să continue pe această pantă ascendentă. Însă, în contextul evenimentelor create de criza sanitară la nivel mondial și prin natura afacerii, KADRA a avut parte de momente mai dificile și a fost afectată de decretarea stării de urgență și de închiderea fabricilor partenere din UE. A avut parte însă de o revigorare în semestrul al doilea, care a permis o recuperare a decalajului, în condițiile semnării unor noi contracte valoroase pentru 2021.
Pentru KADRA TECH SRL, anul 2019 a fost un an bun, nu doar la nivelul cifrei de afaceri, ci și la nivel de stabilitate și dezvoltare a business-ului
„Cu toate problemele întâmpinate, Kadra a semnat 285 de contracte noi și a implementat numeroase soluții pentru siguranța cetățenilor: de la un model nou de termoscaner, un dispozitiv multifuncțional pentru controlul accesului și turnicheți cu funcție de igienizare și termoscanare, la panouri separatoare antivirus concepute să asigure distanțarea socială atât în birouri, cât și în spații deschise, la uși automate rotative sau soluții care asigură aerisirea automată a spațiilor în care se află concomitent mai mulți oameni”, ne-a declarat Dna. Andreea Strugaru, Co-Fondator KADRA.
De peste 20 de ani, KADRA TECH montează sisteme automate de acces, uși specializate pentru sectorul medical (https://kadra.ro/solutia/spitale/), sisteme de protecție la foc (https://kadra.ro/solutia/protectie-la-foc-desfumare-evacuare/), astfel încât cadrele medicale și pacienții să se bucure de siguranță și confort.
250 de sisteme de acces KADRA implementate în domeniul medical
În ceea ce privește domeniul medical, aproape 250 de sisteme de acces KADRA au fost implementate în unități din domeniul medical. Zeci de unități din această zonă au înțeles importanța investirii în soluții de acces automate care să ducă la creșterea siguranței pacienților și a personalului medical, iar printre acestea s-au numărat spitale și clinici din Brașov, București, Arad, Sibiu, Oradea, Mureș, Craiova, Mioveni, Medgidia, Baia Mare, Suceava și Vișeul de Sus în care au fost implementate soluții KADRA, precum uși Tormed batante, culisante, operatori de uși batante etc.
Mai mult decât uși care delimitează spații, soluțiile Tormed înseamnă căi și culoare de acces optimizate care, într-un spital, pot face diferența între viață și moarte. Tocmai de aceea ușile Tormed etanșe și semietanșe sunt uși construite pentru a răspunde cerințelor specifice „camerelor curate” – săli de operație, săli de radiologie, laboratoare etc.
Mai mult decât uși care delimitează spații, soluțiile Tormed înseamnă căi și culoare de acces optimizate care, într-un spital, pot face diferența între viață și moarte
„Ne-am pus toată experiența la lucru pentru a crea gama Tormed, un set complet de soluții adaptate exigențelor din acest domeniu, care cuprinde uși curate de salon, uși etanșe și semietanșe pentru mediu controlat, uși cu inserție de plumb pentru camere de radiologie (https://kadra.ro/solutia/usi-radiologie-tormed-x-ray/), uși rapide pentru accesul ambulanțelor (https://kadra.ro/solutia/usi-rapide-intrari-ambulante-tormed-sas-upu/), sisteme automate de gestionare a parcărilor spitalelor (https://kadra.ro/solutia/sisteme-automate-de-parcare-cu-bariera/), precum și o platformă software de gestionare eficientă a resurselor umane din unitățile medicale (https://kadra.ro/solutia/kadra-hr-management-system/)”, continuă Co-Fondatorul companiei.
Gama Tormed, adaptată la funcționalitățile activității de spital
Chiar de curând, compania a instalat soluții automate de acces pentru cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România, de la Spitalul Județean Oradea, care este și cea mai modernă din țară. Cum obiectivul principal al proiectului a fost funcționalitatea, noua unitate corespunde exigențelor actuale în domeniu, circuitele și fluxurile fiind conforme cu standardele internaționale, iar KADRA a oferit consiliere pentru toate acestea încă din faza de proiect.
Astfel, printre soluțiile furnizate de KADRA se numără ușile ermetice Tormed, concepute cu închidere etanșă pe toate cele patru laturi, cu garnitură burduf siliconică presată pe toc și pe pardoseală, realizate printr-o mișcare de glisare cu apropiere și coborâre în plan paralel cu tocul. Opțiunea de uși semietanșe a fost aleasă pentru zonele de urgențe, diferite depozite de pe secție și pentru a delimita noua clădire de corpul principal de spital.
În total, în cadrul UPU din Spitalul Județean Oradea au fost montate 22 de uși glisante Tormed ermetice și semiermetice, 17 uși automate Record, 5 uși glisante rezistente la foc Novoferm și 17 uși batante Tormed
Fiecare dintre aceste elemente are rolul și specificitățile sale, în funcție de zona delimitată și de circuitele implicate. Această adaptare la funcționalitățile activității de spital, mai ales când vorbim de UPU, unde viteza de reacție este esențială, este deosebit de importantă pentru a garanta siguranța cadrelor medicale și a pacienților.
Soluțiile KADRA sunt folosite azi în peste 70 de spitale din România
Alte instituții din domeniul sanitar care au implementat pe timpul stării de urgență soluțiile de acces de la KADRA au fost Spitalul Filantropia, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, care au instalat uși automate Record, o soluție sigură pentru delimitarea corectă a fluxurilor din spitale, și Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.
Totodată, Kadra a participat la zeci de proiecte de reabilitare și la toate proiectele de spitale publice noi din România: Spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul Orășenesc Mioveni, UPU Oradea și UPU Craiova, și a oferit soluții de acces și la câteva proiecte private importante, ca Regina Maria sau Polisano. Astfel, soluțiile KADRA sunt folosite azi în peste 70 de spitale din România, fiind instalate până în prezent nu mai puțin de 5.000 de uși.
Sisteme de management al parcărilor
Unii manageri de spitale au înțeles, de asemenea, și faptul că experiența pacientului începe încă din parcare, prin urmare Kadra a început să implementeze și sisteme de management al parcărilor la spitale publice, care, pe lângă faptul că oferă confortul de a ști că ai unde să parchezi când vii la spital ca pacient sau aparținător, oferă și un venit pentru spital.
Stadionul Arcul de Triumf din București, Stadionul UTA de la ARAD, Bazinul Olimpic de la Oradea, parcările automate din Cavnic, Rânca și Predeal, AFI Brașov, cel mai nou centru comercial de la poalele Tâmpei, Unitățile de Primiri Urgențe ale Spitalelor Clinice Județene de Urgență de la Oradea și Craiova și multe altele, toate au fost proiecte finalizate în pandemie, pentru care KADRA a oferit cele mai moderne și sigure sisteme automate de acces.
Furnizarea celor mai bune soluții pentru „clădirile verzi” este, de asemenea, una din prioritățile companiei. Recent, Kadra s-a implicat în amenajarea celui mai modern sediu de birouri din Cluj, ridicat de grupul german Bosch, oferind soluții avangardise pentru accesul principal în clădire, precum uși rotative manuale, în patru canaturi, realizate integral din sticlă, cu tavan transparent, pentru a lăsa cât mai multă lumină naturală să pătrundă la intrarea în clădire, un sistem fiabil de uși antifoc pentru siguranța angajaților.
Mai mult, Kadra a furnizat și serviciile de gestionare a parcării, unde echipele Parkomatic au instalat un sistem de control acces auto inteligent, care are la bază recunoașterea numerelor de înmatriculare.
Kadra a furnizat și serviciile de gestionare a parcării, unde echipele Parkomatic au instalat un sistem de control acces auto inteligent, care are la bază recunoașterea numerelor de înmatriculare
Pe lângă sistemul de citire a plăcuțelor de înmatriculare, au fost instalate în terminalele de intrare/ieșire cititoare Bosch pentru cardurile de acces în clădire, ca soluție de backup pentru gestionarea barierei
Dincolo de produse și montaj, echipa KADRA a oferit și consultanță pe toată perioada implementării proiectului, încercând, alături de beneficiar, să găsească cele mai bune soluții pentru o experiență cât mai fluidă și mai sigură pentru accesul în perimetrul parcării.
În plus, anul acesta compania pregătește câteva surprize în zona de Smart Mobility pentru a dezvolta portofoliul dedicat conceptului de orașe inteligente: plata cu cardul pe parcările On-street și Off-street, soluții de acces cu camere LPR, soluții de securitate maximă pentru limitarea accesului auto, parcări inteligente, etc.
Soluții pentru spațiile aglomerate
Deși principalele preocupări ale companiei s-au concentrat asupra soluțiilor de acces specifice spitalelor, în această perioadă au fost implementate soluții și pentru spațiile aglomerate: piețe, mall-uri, centre comerciale precum uși automate și turnicheți, echipate pentru controlul strict al accesului în orice fel de incintă.
„Unele din soluțiile pe care le avem în portofoliu de ceva ani sunt foarte utile în contextul actual, cum este, de exemplu, ușa rotativă care permite intrarea unei singure persoane la o rotație de ușă. De asemenea, pe lângă evitarea aglomerării de persoane, trebuie luate în calcul și soluțiile care asigură aerisirea automată a spațiilor în care se află concomitent mai mulți oameni, pentru că și aceasta este o măsură importantă de prevenire a infectării”, explică Dna. Strugaru.
Deși principalele preocupări ale companiei s-au concentrat asupra soluțiilor de acces specifice spitalelor, în această perioadă au fost implementate soluții și pentru spațiile aglomerate
Pentru proprietarii de spații în care nu se dorește aglomerarea, Kadra oferă posibilitatea de a preseta numărul maxim de persoane admise, iar ușa nu se mai deschide decât după ce numărul de persoane din interior scade sub numărul prestabilit. De asemenea, deschiderea ușii poate fi condiționată de temperatura corporală a persoanelor care doresc să intre într-un anumit spațiu (birouri, spații publice, mall-uri, aeroporturi etc.). La fel, se pot instala turnicheți care măsoară temperatura corporală și care validează dacă persoanele și-au dezinfectat mâinile.
„Credem că pandemia ne-a făcut pe toți să fim mai atenți la investițiile pe care le facem și că oamenii vor începe să pună mai mult preț pe calitate și mai puțin pe costuri, credem că ne vom gândi mai mult la siguranța și sănătatea noastră decât la cum să fie mai simplu și mai rapid. Sperăm ca discuțiile purtate în spațiul public sau privat, în urma cărora s-au tras diverse concluzii și învățături, să ne ajute să construim mai bine, mai durabil, mai deștept, respectând toate normele de siguranță și sănătate”, a declarat, în încheiere, Dna. Andreea Strugaru, Co-Fondator KADRA.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/kadra-cele-mai-inovatoare-solutii-de-inginerie-de-acces/
Articolul KADRA, sisteme inteligente de acces apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.