Recent, la Brașov a început industrializarea unor componente pentru un nou tip de avion, XLR – Extra Long Range, din familia A321. Lider pe piața europeană, compania germană Premium AEROTEC este cel mai mare producător și dezvoltator de componente și structuri aeronautice pentru avioane civile și militare. Fabrica din Brașov produce încă din 2010 piese prelucrate mecanic și asamblează componente metalice și non-metalice pentru toate programele civile de serie Airbus, folosind noi tehnologii în domeniul aluminiului și a fibrei de carbon.
Anul trecut însă, situația industriei aeronautice a avut parte de o întorsătură neașteptată, generată de consecințele pandemiei, ceea ce a determinat Premium AEROTEC să continue să lucreze intens, de data aceasta la nu mai puțin de 5 proiecte majore care conturează partea de dezvoltare și industrializare a fabricii de la Brașov.
Chiar și în contextul dificil generat de pandemie, Premium AEROTEC lucrează intens la 5 proiecte majore care conturează partea de dezvoltare și industrializare a fabricii de la Brașov
„Rămânem optimiști și ne concentrăm eforturile în atragerea altor proiecte importante la Brașov. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, plină de incertitudine, o direcție rămâne clară: dezvoltarea industriei aero este indispensabilă, iar deplasarea pe calea aerului va rămâne una dintre modalitățile rapide și sigure de transport ale viitorului”, ne-a declarat Dl. Ionel Grosu, Director General Premium Aerotec.
Noul avion XLR – Extra Long Range
La sfârșitul anului 2020, s-a început la Brașov industrializarea unor componente pentru un nou tip de avion, XLR – Extra Long Range, din familia A321. Noul model reprezintă o dezvoltare majoră a modelului existent, A321neo, iar îmbunătățirea principală presupune atașarea unui rezervor suplimentar de kerosen, care oferă aeronavei posibilitatea deplasării pe o distanță mult mai mare decât traversarea Atlanticului de Nord – 12.900 de litri de kerosen, care permit parcurgerea a nu mai puțin de 8.700 km.
Noul model va da astfel o flexibilitate mai mare companiilor aeriene în vederea planificării rutelor de zbor, putând foarte ușor adapta aeronava atât pe rute scurte, cât și pe cele mai lungi, lucru ce va contribui esențial la reducerea emisiilor de CO2.
În cadrul Premium AEROTEC Brașov va fi realizată traversa de rezistență a avionului XLR – Extra Long Range, din familia A321, o dezvoltare majoră a modelului existent, A321neo
Fiind un proces complex, componentele noului model de aeronavă au fost produse și realizate de către fiecare fabrică Premium AEROTEC (localizate în Augsburg, Nordenham, Bremen, Varel și Hamburg – Germania și Brașov – România). Premium AEROTEC Nordenham a livrat fuzelajul secțiunilor 15 și 17, iar Premium AEROTEC Brașov a venit în completarea setului cu traversa de rezistență a avionului, livrată în termenul și livrarea cerute.
Cu o lungime de 6 m și o greutate de 248 Kg, traversa de rezistență a avionului, în termeni tehnici, sau burta avionului, în termeni mai comuni (Keelbeam-ul) reprezintă cel mai complex ansamblu montat la fabrica de la Brașov. Pe 30 Aprilie, Premium AEROTEC Augsburg va livra setul final care conține rezervorul suplimentar de kerosen către Airbus.
Calitate dovedită de premiile și certificările obținute
Premium AEROTEC este o companie care oferă asistență pe toată durata de viață a avioanelor în componența cărora intră piese fabricate la Brașov, asigurând eventuale piese de schimb necesare. În plus, calitatea produselor realizate în cadrul unității din Brașov este dovedită de numeroasele certificări și premii obținute de-a lungul timpului, dar și de anvergura proiectelor în care s-a implicat.
„Dintre cele mai importante certificări și premii obținute, putem aminti certificarea Nadcap, care reprezintă o certificare a proceselor de fabricație din industrie. Certificarea LBA este oferită de Autoritatea Aeronautică Civilă Germană, prin care Premium AEROTEC este recunoscută drept organizație de producție aprobată (Certificare POA)”, continuă Dl. Grosu.
Certificatul EN9100 atestă faptul că sunt îndeplinite criteriile privind asigurarea calității în fabricarea produselor din sectorul aero-spațial
Un lucru puțin cunoscut este acela că, pentru a optimiza modelul fluxului de aer din cabină și pentru a asigura confortul termic, dar și sănătatea și siguranța pasagerilor, sunt efectuate în mod continuu studii pentru a analiza curățenia și fluxul de aer. Astfel, de zeci de ani, Airbus a folosit cele mai bune tehnologii și inovații pentru a crea un mediu de cabină în care pasagerii și echipajul pot respira aer curat la bord. Aceste studii recente afirmă soliditatea generală a arhitecturii de aerisire a cabinei și a filtrelor de aer ale aeronavelor Airbus și confirmă evaluările anterioare, că riscul de transmitere al virusului în cabina aeronavei este foarte mic.
Știați că:
Pentru a optimiza modelul fluxului de aer din cabină și pentru a asigura confortul termic, sănătatea și siguranța pasagerilor, sunt efectuate în mod continuu studii pentru a analiza curățenia și fluxul de aer. De zeci de ani, Airbus a folosit cele mai bune tehnologii și inovații pentru a crea un mediu de cabină în care pasagerii și echipajul pot respira aer curat la bord. Aceste studii recente afirmă soliditatea generală a arhitecturii de aerisire a cabinei și a filtrelor de aer ale aeronavelor Airbus și confirmă evaluările anterioare, că riscul de transmitere al virusului în cabina aeronavei, este foarte mic.
Obiectivul AEROTEC, reducerea emisiilor de CO2
Unul dintre proiectele AEROTEC presupune dezvoltarea unui program de mediu care să permită, printre altele, în conformitate cu Inițiativa 2° – reducerea considerabilă a emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Continuarea integrării și implementării Sistemului de Gestiune Informatică SAP reprezintă un alt proiect important. Chiar dacă facem parte din grupul Premium AEROTEC GmbH, această implementare oferă fabricii de la Brașov un grad mai mare de independență și transparență, având certificarea de a livra comenzile direct către clientul final (Airbus). Avem în desfășurare implementarea unui pachet de repere mașinate și profilate, care va avea ca efect, la începutul anului viitor, creșterea numărului de angajați”, detaliază Directorul General.
Compania are ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 și se află într-un proces continuu de dezvoltare și industrializare
Premium Aerotec deține și Certificatul de Mediu E14001, care atestă preocuparea continuă a companiei pentru protejarea mediului înconjurător. În același context, la nivel de grup, compania are ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 și se află într-un proces continuu de dezvoltare și industrializare, luând în calcul și acordând o importanță deosebită activității de protejare a mediului înconjurător.
AEROTEC continuă planul de investiții pentru perioada următoare
“Pentru a îndeplini toate criteriile și a se conforma normelor în vigoare, Premium AEROTEC își continuă planul de investiții și în perioada următoare. Pe lângă investițiile constante de menținere a standardelor înalte tehnice în procesul de producție, compania se concentrează pe procesele de automatizare și robotizare a proceselor”, explică Dl. Ionel Grosu.
De la sfârșitul anului 2010, Premium AEROTEC funcționează în Brașov, România, punând un accent deosebit pe activitatea de producție și de asamblare a componentelor metalice și nemetalice, folosind cele mai noi tehnologii pentru aluminiu și CFRP pentru toate programele din seria Airbus. Această unitate de producție a evoluat continuu încă din primele sale zile: începând ca „Proiectul Greenfield”, cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, fabrica din Brașov a crescut de la aproximativ 160 de angajați în 2010 la 622, ajungând în prezent să fie una dintre cele mai importante unități de producție ale grupului.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/premium-aerotec/
Articolul Premium AEROTEC, componente pentru avioane sigure apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.