Învățământul oline, care a devenit o obligație pentru mulți elevi pe timpul pandemiei, are asupra educației un efect similar vacanței de vară, iar randamentul și competențele elevilor nu progresează prin această metodă de studiu, arată un studiu efectuat de Universitatea Goethe din Frankfurt, potrivit Agerpres, care citează EFE.
”Evoluția medie a competențelor în perioada închiderii școlilor din primăvara anului 2020 se caracterizează prin stagnare, cu tendința de diminuare” a acestora, susține Andreas Frey, profesor de psihologie pedagogică. ”Efectul este similar vacanțelor de vară”, rezumă el situația.
Studiul arată o scădere mai pronunțată a competențelor educaționale în rândul copiilor și adolescenților proveniți din familii vulnerabile din punct de vedere social. Conform cercetătorilor germani, ”diviziunea între bogați și săraci s-a adâncit și mai mult în timpul primelor închideri ale școlilor din cauza pandemiei”.
Studiul a fost realizat pe baza unor date din întreaga lume, referitoare la evoluția pregătirii elevilor în perioadele în care pandemia a determinat închiderea școlilor și trecerea la învățământul online.
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.