Miliardarul american Jeff Bezos, însoțit de fratele său, Mark Bezos, aviatoarea Wally Funk şi studentul olandez Oliver Daemen, a încheiat cu succes zborul spațial la bordul rachetei New Shepard construită de Blue Origin. Racheta a fost lansată din Texas în jurul orei 16.13, iar în mai puțin de 3 minute a atins peste 3.500 km/h. După un zbor de 11 minute, echipajul s-a întors în siguranță la sol.
„Este cea mai bună zi din viața mea”, a spus miliardarul Jeff Bezos, după ce racheta a aterizat în siguranță pe Pământ.
Echipajul a fost format din Jeff Bezos, fratele său Mark Bezos, aviatoarea Wally Funk în vârstă de 82 de ani, care a devenit cea mai vârstnică persoană ce a ajuns în spaţiu, şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care este primul client plătitor la bordul navei, dar şi cel mai tânăr om care ajunge în spaţiu.
👏👏 ¡Felicidades, Blue Origin! Congratulations, Blue Origin!! 🤩🤩 Absolutamente espectacular! 🚀🚀 pic.twitter.com/LvkhCh7AZL
— La Ciudad de las Estrellas (@espacio_cie) July 20, 2021Cu jumătate de oră înainte de momentul stabilit pentru decolare, echipajul de patru persoane a urcat în capsulă. Aceștia au fost ajutaţi de câţiva specialişti să se aşeze pe locurile desemnate şi au făcut câteva fotografii.
Scenes from #NSFirstHumanFlight astronaut load. pic.twitter.com/L7u1ZaYn60
— Blue Origin (@blueorigin) July 20, 2021Nava a fost construită de Blue Origin și nu a fost pilotată, iar în mai puțin de 3 minute a atins peste 3.500 km/h. Zborul a durat 10 minute şi 23 de secunde de la decolare la aterizare, iar cei patru au ajuns la o altitudine de 100 de kilometri.
Racheta care a purtat capsula în spațiu a aterizat chiar în locul din care fost lansată. Imagini din interiorul capsulei vor fi difuzate de companie după zbor.
New Shepard a pornit spre orbita terestră la 9 zile după zborul Virgin Galactic, cu fondatorul acestei companii, Richard Branson, la bord, care a fost lansat din New Mexico şi a fost unul de succes.
Deşi zborul lui Branson a fost primul, Bezos a zburat la o altitudine mai mare - 100 de kilometri în cazul Blue Origin în comparaţie cu 86 de kilometri pentru Virgin Galactic - în cadrul unei lansări catalogate de experţi ca fiind primul zbor spaţial cu echipaj civil fără să fie pilotat.
Articol original
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.