Valeriu Gheorghiță: „Rata de vaccinare trebuie să fie de peste 90-95%” (VIDEO)
Deși vaccinurile anti-COVID-19 nu reușesc să împiedice valul de infectări din vestul și centrul Europei, colonelul Valeriu Gheorghiță, îndeamnă românii, într-un număr cât mai mare, să-și administreze unul dintre seruri.
Potrivit oficialului de la MApN, ținta de acoperire vaccinală trebuie să ajungă până la 95%
„Pentru varianta Delta, pentru a reuși să controlăm transmiterea și impactul bolii la nivel populațional, rata de vaccinare trebuie să fie de peste 90-95%, exact ca la rujeolă. Când rata de vaccinare scade, avem epidemie de rujeolă”, a declarat colonelul Valeriu Gheorghiță vineri, 26 noiembrie, pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea”, moderată de către Tudor Mușat.
Prioritatea pentru Guvernul României trebuie să fie vaccinarea cetățenilor care încă refuză administrarea serului anti-COVID-19.
„Pentru limitarea răspândirii bolii și pentru a crește nivelul de protecție la nivelul comunității este foarte important să creștem rata de vaccinare cu prima schemă. Este fără dar și poate, este prioritatea absolută (…)”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.
Eficiența serurilor anti-COVID-19, sub semnul întrebării
Austria, Olanda și Belgia se numără printre statele europene cu rată de vaccinare de peste 70%, în care numărul de noi cazuri a explodat. Astfel, austriecii au intrat din nou în lockdown. Valuri de infectări s-au înregistrat și în alte state cu cifre mari în cadrul campaniei de vaccinare, țări precum Irlanda, Marea Britanie, Germania, Islanda și Norvegia. Nemții nu mai au locuri în spitale iar Portugalia, țară cu peste 86% din populație vaccinată, reimpune restricții populației. Printre acestea, obligativitatea testării pentru vaccinați. În România, numărul cazurilor de noi infectări este într-o continuă scădere.
Joi, Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a recunoscut că eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 pentru varianta Delta a scăzut cel mai probabil sub 50%.
„Dacă vaccinurile vor deveni mai eficiente, fie adaptate tulpinilor circulante dintr-o anumită perioadă… Deocampdată discutăm despre același vaccin, elaborat la sfârșitul anului 2020, care din păcate, are o eficacitate probabil de sub 50%, dacă vorbim despre tulpina Delta, de la 90%, cât avea față de tulpina originală”, a punctat Rafila.
La începutul crizei COVID, Gheorghiță a declarat că este nevoie de 60-70% din populație vaccinată, pentru încheierea pandemiei.
„Pe noi ne interesează ca în aceste șase-șapte luni să putem imuniza circa 60-70% dintre persoane, pentru că acela va fi momentul în care împreună vom putea spune că am încheiat cu această pandemie și că, practic, (…) consecința epidemiologică va fi mult diminuată”, a declarat oficialul MApN pentru TVR, în decembrie 2020.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Va multumim pentru ca ati citit acest articol si va invitam sa aflati si alte stiri interesante pe ACTUALITATE. Cititi aici articolul original.
November 27, 2021 at 01:57AM
No comments
Post a Comment
Va rugam nu faceti spam.