Slider

EREN Cons își continuă planul investițional

0

Compania realizează în acest moment peste 90% din cifra de afaceri din lucrări industriale și rezidențiale. EREN Cons, companie parte a grupui EREN, execută lucrări în calitate de antreprenor general sau construcții specializate de 15 ani. De-a lungul timpului, compania s-a implicat în proiecte complexe și lucrări în sectorul clădirilor industriale, logistică, infrastructură sportivă, spații comerciale, clădiri rezidențiale și diverse proiecte „speciale”: stații de epurare, infrastructură parcuri eoliene, lucrări de infrastructură rutieră.

Ca urmare a situației recente impuse de pandemia de COVID-19, EREN CONS a trecut, ca cele mai multe firme, printr-un proces de adaptare la noile condiții de muncă și a crescut gradul de digitalizare a proceselor interne, a modului în care colaborează cu clienții și a modului în care face management.

Adaptarea la situație a impus o versatilitate mare a echipei suport care a lucrat perioade îndelungate în sistemul de „telemuncă” și care a reușit să își ducă la bun sfârșit sarcinile, dar și să își atingă obiectivele fără să afecteze partea operațională. Astfel, proiectele companiei au continuat și s-au derulat conform planului, eventual cu mici ajustări, în condițiile în care au fost semnalate câteva cazuri de infecții în cadrul echipei sau la clienți.

CASETA

Eren Cons realizează în acest moment peste 90% din cifra de afaceri din lucrări industriale și rezidențiale (apartamente)

„EREN CONS s-a focalizat în această perioadă pe execuția strategiei definite în 2020 de a lucra cu precădere în sectorul industrial, realizând lucrări pentru clienții din acest domeniu, precum și pentru cei din domeniul logistic. Compania a început anul cu două proiecte industriale și a continuat în trimestrul II cu securizarea unui contract în același sector”, ne-a declarat Dl. Iulian Enache, Director General EREN Grup.

Cele mai noi proiecte în derulare

În acest moment, EREN are în execuție trei proiecte industriale – unul în industria electronică, al doilea în distribuția de produse industriale și unul în industria alimentară.

Printre cele mai importante proiecte adăugate în portofoliu se numără proiectele de construire a depozitului și spațiilor de producție pentru Vitesco Technologies (divizia Powertrain a grupului Continental) la Ghimbav, județul Brașov; construirea depozitului și spațiilor de birouri pentru Andreas Stihl Motounelte în Otopeni; proiectul de extindere și modernizare a fabricii de salate Eisberg România.

Totodată, trebuie menționate și proiectele de reabilitare totală a bazinului olimpic Brașov, terminalele de transport public în comun pentru RATBv, lucrările la Complexul rezidențial House Residence sau la Complexul de apartamente BELVEO.

EREN Cons se situează în primii 50 de antreprenori din România, în topurile realizate în ultimii ani

Compania a contractat și lucrări în sectorul public, infrastructură medicală și învățământ, dar aceste lucrări au generat un impact mai mic în cifra de afaceri, EREN Cons realizând în acest moment peste 90% din cifra de afaceri din lucrări industriale și rezidențiale (apartamente).

„Lucrăm în sectorul public, participând la efortul de îmbunătățire a infrastructurii medicale, prin reabilitarea Spitalului Județean din Sf. Gheorghe, având în pregătire lucrări în sectorul de învățământ prin reabilitarea unui colegiu din Brașov și a infrastructurii de cazare de la Universitatea Politehnică din București”, explică Dl. Enache.

Piața de construcții, în creștere

Piața de construcții din România și-a păstrat dinamica în anul 2020 și trimestrul I și II din 2021, înregistrând o creștere constantă. Astfel, se poate constata o creștere a cererilor de ofertă pe sectorul industrial și rezidențial (comercial și apartmente), cu o dezvoltare specifică a sectorului rezidențial mixt – spații comerciale și apartamente.

De asemenea, se poate constata o creștere și în domeniul lucrărilor de infrastructură mare, dar și o scădere a numărului de lucrări publice lansate în achiziții, probabil datorată faptului că bugetul a fost aprobat târziu, astfel că planurile de achiziții publice s-au amânat cu 3-6 luni.

Activitatea companiei se îndreaptă însă și înspre învățământul de specialitate, EREN Cons fiind un partener constant al Universității Transilvania din Brașov.

EREN Cons este un partener constant al Universității Transilvania din Brașov, în special cu Facultatea de Construcții

Mai mult, EREN angajează ingineri pregătiți de toate universitățile din țară, cu precădere de la universitățile de profil din Brașov și București.

„Este o tendință clară de implicare a sectorului privat în procesul de învățământ, mai ales prin crearea parteneriatelor cu licee și instituții de învățământ profesional, prin crearea claselor sau școlilor de învățământ în sistem dual. Pentru industria de construcții și pentru EREN este importantă pregătirea oamenilor pentru activitățile specialiștilor în construcții și instalații, pentru recrearea pregătirii de maistru și muncitori specializați, iar noi ne implicăm activ în aceste demersuri, pe plan local”, este de părere Directorul General.

Eren Cons își urmează planul investițional

Însă, din moment ce evoluția nu poate fi concepută în absența unor investiții continue și bine gândite, compania își urmează planul investițional și pentru perioada următoare. Chiar dacă anul 2020 și pandemia au forțat implementarea sistemului de muncă la distanță, EREN Cons s-a dovedit a fi deja pregătită pentru a face față provocărilor. Datorită specificului activității, cu șantiere care se desfășoară simultan în mai multe locații, EREN Cons a avut infrastructura tehnică pentru a lucra în aceste condiții.

Compania a investit în creșterea capacității de lucru la distanță și a îmbunătățit infrastructura necesară pentru a lucra cu echipele proprii, atât în arealul activităților suport, cât și cele din șantiere.

Pandemia a accelerat doar ritmul de adoptare a aplicațiilor informatice pe care EREN Cons le avea deja în companie și a impus utilizarea extinsă de către toată echipa

Eren folosește o aplicație integrată de gestiune a proceselor companiei de tip ERP, creată de SoftOne, pe care a implementat-o în 2018 și 2019. Astfel, compania va continua digitizarea proceselor și va viza în continuare dezideratul de a deveni „almost paperless company”, păstrând doar documentele pentru acele procese specifice industriei și sperând să devină „paperless company” odată cu clienții, în special cei publici.

„Investițiile planificate în viitor sunt cele care ne ajută să creștem performanța, să facem un management al acțiunilor și sarcinilor mult mai eficient și să monitorizăm lucrările noastre din punct de vedere calitativ, grafice de execuție, și cantitativ, într-un mod cât mai automatizat. Nu în ultimul rând, investim în tehnologie specifică de construcții, astfel încât să crească productivitatea și specializarea personalului”, explică Dl. Iulian Enache.

Provocările din domeniul construcțiilor

În 2019 și 2020, una dintre cele mai mari probleme a fost reprezentată de criza de mână de lucru și de o spirală aproape incontrolabilă a creșterii costului cu forța de muncă. Chiar și în aceste condiții, Eren Cons a reușit să păstreze o mare parte din resursele umane în 2020 și să atragă angajații de care a avut nevoie. Pentru a compensa lipsa de forță de muncă și a avea resursele necesare, în 2019 s-a luat decizia de a angaja un lot de muncitori străini și a fost demarat procesul de recrutare.

Din păcate, perioada martie-decembrie 2020 a prelungit foarte mult procesul de angajare a acestora și compania a reușit să aducă primii muncitori din India în aprilie 2021, cu speranța că tot contingentul de 60 de muncitori va fi complet până la final de august. Aceste resurse permit o versatilitate mai mare în lucrările aflate în desfășurare.

Pentru a compensa lipsa de forță de muncă din piață și a avea resursele necesare, în 2019 s-a luat decizia de a angaja un lot de muncitori străini

Compania se confruntă, de asemenea, cu creșterea de prețuri pentru materii prime și materiale din toate sectoarele industriale, însă caută activ, împreună cu proiectanții și cu clienții, soluții care să permită reducerea impactului acestor măriri de prețuri, prin soluții tehice moderne și avantajoase în ceea ce privește costurile de realizare.

Întrucât domeniul de interes pentru companie este cel industrial, dar și cel rezidențial, pentru a mări productivitatea și a controla costurile, compania a ales să realizeze investiții focalizate pe creșterea prefabricării și productivității, investind în tehnologie de cofrare și utilaje care să permită atingerea acestor obiective.

Personal cu specializări multiple

În momentul de față, în cadrul grupului activează peste 150 de angajați. Dintre aceștia, 100 sunt angrenați direct în lucrări de construcții cu specializări multiple, peste 20 de ingineri care coordonează lucrările de pe șantiere, iar restul sunt focalizați pe susținerea activității în diferite departamente – tehnic, ofertare, achiziții etc.

Beneficiile pe care EREN le pune la dispoziția angajaților săi sunt cele standard în industrie, însă compania se află într-un proces de adaptare la cerințele întâlnite pe piață, mai ales în domeniul companiilor mari, pentru a alinia pachetul oferit angajaților la ceea ce oferă piața și competiția.

EREN se află astfel, la fel precum multe alte companii, într-o permanentă căutare de oameni de valoare. În prezent, sunt disponibile oportunități pentru ingineri pe posturile de coordonatori de lucrări și manageri de proiect, pentru departamentul tehnic, ofertare și achiziții.

În ceea ce privește amprenta asupra mediului, politica promovată de EREN Cons este clară și compania face eforturile și demersurile necesare pentru ca activitatea să aibă un impact cât mai mic asupra mediului. Protecția mediului este una din valorile de bază ale companiei, promovată intens, atât în echipa EREN, cât și în colaborarea cu partenerii.

„În ceea ce privește situația financiară, comparativ cu 2019, cifra de afaceri a scăzut pe fondul suspendării unor proiecte programate să înceapă în primăvara lui 2020. Această tendință a continuat pe parcursul anului 2020, clienții EREN Cons reluând parțial activitatea în trimestrul IV. În 2021, proiectăm o cifră de afaceri de 18,5 milioane de euro, cu un mix de lucrări industriale și publice”, concluzionează într-o manieră optimistă Dl. Iulian Enache, Director General EREN Grup.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/eren-cons-profesionisti-in-domeniul-constructiilor/

 

Articolul EREN Cons își continuă planul investițional apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo