Slider

Keiron Logistics, agricultură profesională accesibilă

0

Sub brandul Magazia lu’ Costică, compania comercializează o gamă variată de produse, de la motounelte și scule, până la utilaje agricole și tractoare. Istoria KEIRON LOGISTICS, companie care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al mașinilor agricole, echipamentelor și furniturilor, începe în anul 2009, având ca primă activitate importarea tractoarelor mici, second-hand, din Japonia, vizând, în principal, judeţul Prahova şi alte câteva judeţe învecinate.

În 2010, KEIRON LOGISTICS își extinde gama de utilaje agricole şi de tractoare, devenind dealer Belarus, de asemenea orientându-se către vânzarea online, prin site-ul www.utilajeagro.ro. Un an mai târziu, compania a început achizițiile directe de la producători, colaborând cu societăți precum Daniele & Giraudo, Faza etc.

Keiron Logistics a început prin importarea tractoarelor mici, second hand din Japonia, ulerior facând achiziții directe de la producători

Ca o consecință directă a creșterii constante, în 2012 KEIRON LOGISTICS a deschis un sediu nou în Ploieşti, judeţul Prahova, pe o suprafaţă de 15.000 mp, dintre care 300 mp showroom şi 700 mp service, diversificându-și oferta de unelte. Astfel, compania a devenit dealer oficial pentru LS Mtron, Bufer, BellonM, Bicchi, Daniele & Giraudo, Geo, Faza, Sicma, Zannon şi a început să vândă produse de grădinărit şi agricultură la scară mică în cadrul unui brand separat, numit „Magazia grădinarului”, redenumit în anul 2014 ca „Magazia lu’ Costică”.

Dorința de a fi cei mai buni, cheia succesului

„Încă de la început, ingredientul  principal care a permis dezvoltarea acestei afaceri a fost și este motivația: motivația de a reuși, dorința de a fi cei mai buni. Un alt ingredient la fel de important este viziunea clară. Satisfacerea nevoilor clienților, combinată cu calitatea produselor, profesionalismul echipei lu’ Costică și punctualitatea sunt elemente fără de care o afacere nu poate supraviețui și nu poate evolua în domeniul agricol, ne-a declarat Dl. Costin Vlad, Fondatorul și Proprietarul Keiron Logistics.

Ingredientul  principal care a permis dezvoltarea acestei afaceri a fost și este motivația

Astfel, compania oferă spre comercializare doar echipamente cu un raport corect între calitate și preț, care sunt susținute de producători de încredere și de garanția excelentă pe care aceștia o oferă.

Segmentul de piață căruia se adresează oferta de produse și servicii a KEIRON în momentul de față este format atât din clienții care fac agricultură în propria gospodărie, cât și celor care fac agricultură profesională, la nivel ridicat.

Societatea comercializează o gamă variată de produse, de la produse de uz casnic, motounelte și scule care deservesc nevoilor oricărui gospodar, până la utilaje agricole și tractoare care ajută agricultorii din România să facă artă din tot ceea ce înseamnă  profesionalism în domeniu.

În plus, Keiron Logistics oferă piese de schimb și service autorizat, atât pentru gama de produse destinate micilor agricultori, cât și pentru gama de tractoare și utilaje agricole. Compania se mândrește cu furnizarea de servicii de reparație eficiente, într-un mediu prietenos, oferit de un colectiv profesionist și amabil.

Keiron Logistics oferă piese de schimb și service autorizat, atât pentru gama de produse destinate micilor agricultori, cât și pentru gama de tractoare și utilaje agricole

Se poate afirma așadar că portofoliul de produse este într-o dezvoltare continuă și cuprinde mărci de renume precum STIHL, LS, BICCHI, BUFER sau FIMAKS.

„Din 2009 susținem micii fermieri, antreprenorii din industria de peisagistică, dar și cea edilitară. Clienții noștri sunt, de asemenea și persoane fizice interesate de mărcile premium pe care le comercializăm”, continuă Dl. Costin Vlad.

Agricultură profesională accesibilă

Din perspectiva Keiron Logistics, agricultura profesională accesibilă înseamnă furnizarea de utilaje profesionale la prețuri accesibile, dar și consilierea clienților pentru o bună alegere în achiziționarea unui produs care să le satisfacă nevoile la cote maxime.

În acest domeniu de activitate, provocările au fost și sunt numeroase, atât în ceea ce privește satisfacerea acestor nevoi, într-un domeniu în plină dezvoltare, la găsirea unor noi modalități de a asigura eficiența agricultorilor, prin minimizarea efortului, în contextul obținerii unui maxim de efect.

Pe de altă parte, o altă provocare importantă este reprezentată de creșterea competitivității pe acest segment de activitate, motiv pentru care portofoliul de produse din gama de utilaje pentru casă și grădină a avut parte de o schimbare majoră.

Pandemia a scos în evidență acest lucru, fiind o perioadă ce a stimulat oameni în a-și îngriji locuința și grădina, de a face lucrări pe lângă casă. Acest lucru s-a reflectat în cerere, astfel încât vânzările online de astfel de produse au crescut semnificativ.

Reparații pentru produsele marca STIHL

Pe lângă comercializare, Magazia lu’ Costică oferă, de asemenea, service autorizat Stihl, în cadrul căruia pot fi reparate produsele și echipamente din gama Stihl, dar și utilaje produse de alți producători. Tehnicienii Keiron Logistics sunt instruiți de compania Stihl și trecuți prin mai multe etape de calificare înainte de a li se permite să facă service pentru această gamă.

Magazia lu’ Costică oferă și service autorizat Stihl, în cadrul căruia pot fi reparate produsele comercializate și echipamente din această gamă

„Fiind și distribuitori autorizați pentru produsele Stihl, ne asigurăm clienții că vom folosi componente și piese originale atunci când facem service sau reparăm utilajul sau motounealta adusă în service. Nu vom folosi niciodată piese aftermarket pentru a le pune pe uneltele originale Stihl și îi încurajăm și pe clienții nostri să nu achiziționeze produse și piese de schimb Stihl decât de la dealeri autorizați”, precizează Fondatorul & Proprietarul Keiron Logistics.

Conform reprezentanților companiei, rolul unui dealer și al unui service Stihl este să construiască relații de durată cu membrii comunității pe care o deservesc. De aceea, relația cu clienții Magazia lu’ Costică este una personală și personalizată, care presupune mai mult decât comercializarea unor produse sau service la produsele vândute, oferind consultanță și asistență pe tot parcursul desfășurării relației de colaborare.

Livrarea utilajelor se face doar cu transportatori autorizați, care dețin licență, dar și asigurare CMR. Livrarea echipamentelor mici se face prin intermediul firmelor de curierat agreate.

Consultanță de specialitate și financiară

Din dorința de a veni în sprijinul clienților, Magazia lu’ Costică a încheiat parteneriate cu instituții de leasing, prin care aceștia beneficiază de dobânzi preferențiale și costuri de finanțare reduse.

„Oferim clienților consultanță de specialitate în vederea alegerii utilajului necesar, a întreținerii corespunzătoare a acestuia, și facem tot posibilul să ajutăm, prin parteneriatele cu instituțiile de leasing, și cu partea de finanțare.

Magazia lu’ Costică a încheiat parteneriate cu instituții de leasing, prin care clienții beneficiază de dobânzi preferențiale și costuri de finanțare reduse

În plus, compania deține două unități de service, câte unul pentru fiecare segment: motounelte și scule, și un al doilea pentru utilajele agricole mari.

Provocările aduse de pandemie

În contextul generat de recenta pandemie COVID-19, au survenit modificări în ceea ce privește prețurile materiei prime și întârzieri mari în livrările de la furnizori. Astfel, incertitudinea cauzată de criza sanitară a determinat nesiguranță și reticența agricultorilor de a mai investi în utilaje.

În aceste condiții, Keiron Logistics are în vedere mărirea stocului pentru a putea menține prețurile la nivelul actual, dar și pentru asigurarea promptă a livrărilor. Tot în acest sens, Magazia lu’ Costică, împreună cu partenerii săi financiari, organizează campanii de promovare punctuale, cu dobânzi minime și costuri de finanțare reduse.

În ceea ce privește evoluția financiară de anul trecut a companiei, comparativ cu anul 2019, societatea s-a menținut aproximativ la același nivel, excepție făcând lunile în care pandemia a debutat și s-a înregistrat o reducere a volumului de vânzări.

„Magazia lu’ Costică a pornit ca o afacere de familie, care își păstrează abordarea personalizată chiar și în 2021, oferind atât clienților, cât și echipei, mai mult decât servicii profesionale și mai degrabă consiliere și sfaturi, astfel încât rezultatele să fie în permanență cele așteptate”, a declarat, în încheiere, Ing. Costin Vlad, Fondatorul și  Proprietarul Keiron Logistics.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/serv-class-solutii-eficiente-pentru-agricultura/

Articolul Keiron Logistics, agricultură profesională accesibilă apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.

Articol original
0

No comments

Post a Comment

Va rugam nu faceti spam.

Comments

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo